Home » Justitie » Acțiune în forță a polițiștilor vasluieni. Amenzi de sute de milioane de lei!

Acțiune în forță a polițiștilor vasluieni. Amenzi de sute de milioane de lei!

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui au organizat, săptămâna trecută, o acțiune pentru asigurarea unui climat de siguranță civică și pentru diminuarea fenomenului infracțional în mediul rural.

Acțiunea a avut loc joi și s-a desfășurat pe întreg județul Vaslui. Au participat polițiști de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de investigații criminale. Peste 130 polițiști, sprijiniți de reprezentanți ai altor structuri, precum și polițiști de frontieră și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au acționat în sistem integrat. Aceștia au urmărit în principal depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public și privat, identificarea și sancționarea contravențională a persoanelor care încalcă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, prevenirea și combaterea faptelor ilicite care aduc atingere regimului silvic, piscicol și cinegetic, săvârșite în interiorul frontierei de stat și în zona acesteia, precum și a celor cu caracter transfrontalier, verificarea modului de vânzare a produselor agroalimentare de către producătorii particulari, verificarea modului de respectare a prețurilor, a concordanței dintre produsele vândute și cele trecute în certificatul de producător și identificarea locurilor cunoscute unde se comercializează țigarete sau alte produse din tutun provenite din contrabandă, netimbrate sau cu timbru de Republica Moldova/Ucraina, respectiv luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care oferă spre vânzare astfel de produse.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, au fost instituite 33 filtre rutiere, au fost legitimate peste 500 de persoane și au fost verificate 49 unități comerciale.

Față de 304 persoane care au săvârșit fapte de natură contravențională au fost luate măsuri de sancționare, astfel: 207 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 38 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 40 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar 19 pentru fapte prevăzute de alte acte normative.

Polițiștii au reținut trei permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au retras șase certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 65.097 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 3.000 lei (produse alimentare și nealimentare, pentru care persoanele care le comercializau nu au putut prezenta documente de proveniență) și peste 1600 țigarete.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui au organizat, săptămâna trecută, o acțiune pentru asigurarea unui climat de siguranță civică și pentru diminuarea fenomenului infracțional în mediul rural. Acțiunea a avut loc joi și s-a desfășurat pe întreg județul Vaslui. Au participat polițiști de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de investigații criminale. Peste 130 polițiști, sprijiniți de reprezentanți ai altor structuri, precum și polițiști de frontieră și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au acționat în sistem integrat. Aceștia au urmărit în principal depistarea, identificarea și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: