Home » Justitie » Crimă sau legitimă apărare?

Crimă sau legitimă apărare?

de Marian MOCANU

 Un bărbat de 44 ani, din comuna Stănilești, a fost înjunghiat mortal de vecinul său. Fapta a fost anunțată de soția victimei care, sâmbătă seara, îm jurul orelor 18.30, a sunat la numărul unic de urgențe 112, pentru a anunța că soțul ei a fost înjunghiat în spate de un vecin. În primă fază, ambulanța sosită la fața locului a transportat victima la spitalul Județean Huși, medicii de acolo luând decizia ca, datorită stării grave a pacientului acesta să fie transportat de urgență la un spital din Iași. Din păcate, pe dru, medicii de pe ambulanță au constatat decesul bărbatului.

Din câte se pare, victima, din satul Bogdana Voloșeni, comuna Stănilești, după ce consumase băuturi alcoolice, și-a adus aminte că are ceva de împărțit cu vecinul său, Vasile Aciu, și a intrat în curtea acestuia să-i ceară socoteală. După efectuarea necropsiei și audierile tuturor părților implicate, procurorii criminaliști urmează să stabilească dacă agresiunea s-a produs în urma unui conflict spontan sau agresorul Aciu a fost în legitimă apărare. În funcție de rezultatele anchetei, se va stabili și încadrarea juridică a faptei respectiv omor din culpă sau  lovituri cauzatoare de moarte.

de Marian MOCANU  Un bărbat de 44 ani, din comuna Stănilești, a fost înjunghiat mortal de vecinul său. Fapta a fost anunțată de soția victimei care, sâmbătă seara, îm jurul orelor 18.30, a sunat la numărul unic de urgențe 112, pentru a anunța că soțul ei a fost înjunghiat în spate de un vecin. În primă fază, ambulanța sosită la fața locului a transportat victima la spitalul Județean Huși, medicii de acolo luând decizia ca, datorită stării grave a pacientului acesta să fie transportat de urgență la un spital din Iași. Din păcate, pe dru, medicii de pe ambulanță au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: