Home » Administratie » EXCLUSIV în Est News – Primarul Constantinescu demisionează!

EXCLUSIV în Est News – Primarul Constantinescu demisionează!

de Simona MIHĂILĂ

Șoc la Bârlad: Constantin Constantinescu își dă demisia din funcția de primar al Bârladului. Anunțul demisiei va fi făcut chiar de el în ședința Consiliului Local de pe 27 februarie. Retragerea primarului bârlădean vine cu un an și câteva luni înaintea expirării celui de-al treilea mandat în fruntea orașului.

Motivele demisiei țin, cel mai probabil, de starea sa precară de sănătate. Edilul-șef al orașului ne-a confirmat că nu se simte prea bine.

Surse din cadrul Clinicii de cardiologie din Iași, acolo unde primarul Constantinescu a fost dus de urgență cu ambulanța în urmă cu trei săptămâni, cu suspiciunea de preinfarct, ne-au spus că situația nu este nicidecum atât de roz precum a zugrăvit-o Constantinescu atunci când a declarat că este vorba de o „veche gastrită”. Reporterii Est News au intrat în posesia foilor de observație de la spital, documente din care reiese că primarul bârlădean are sănătatea în pionieze: hipertensiune arterială cu risc foarte înalt, sindrom coronarian acut, angină pectorală, insuficiență mitrală, insuficiență aortică și diabet zaharat.

„Da, este adevărat că intenționez să mă retrag. Voi face anunțul în fața Consiliului Local, la sfârșitul lunii. Sănătatea și viața mea, liniștea familiei mele sunt mai importante decât orice pe lumea asta. Organismul se resimte, inima îmi joacă feste, am nevoie de liniște. Am refuzat să cred inițial, dar trebuie să iau în serios avertismentele doctorilor care mi-au spus că orice stres îmi poate fi fatal. Nu e cazul să mă omor cu zile”, a declarat pentru Est News primarul Constantin Constantinescu.

În diverse culise din județ se vehiculează că demisia primarului ar avea legătură cu un mai vechi dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, în care procurorii au pus în mișcare acțiunea de începere a urmăririi penale pentru infracțiunea de conflict de interese.

Întrebat dacă și acesta este un motiv al retragerii sale, primarul Constantinescu a negat: “Acest dosar este în cercetare, iar solutionarea lui ar mai putea dura. Nu m-ar fi împiedicat deloc în a-mi duce mandatul la bun sfârșit. Repet: sănătatea mea este mai importantă decât orice”.

Alegeri anticipate peste trei luni

Conform legii, după demisie, viceprimarul Marin Bunea va deveni primar interimar până la organizarea de alegeri anticipate. Ținând cont de prevederile legale care spun că acestea urmează a fi organizate în termen de 90 de zile din momentul înregistrării demisiei, este foarte posibil ca în primele zile ale lui iunie, bârlădenii să fie chemați la urne pentru a-și alege un nou primar.

Constantin Constantinescu are 61 de ani. În 2004 a fost ales pentru prima dată primar al Bârladului, pe listele PSD. Cetățenii orașului nu și-au schimbat opțiunile nici în legislaturile care au urmat, Constantinescu fiind reales și în 2008, dar și în 2012.

Înainte de a ocupa fotoliul de prim-gospodar al orașului, Constantin Constantinescu și-a încercat norocul pentru această funcție și de pe listele PNL, partid din care a demisionat ulterior.

Vom reveni cu amănunte.

de Simona MIHĂILĂ Șoc la Bârlad: Constantin Constantinescu își dă demisia din funcția de primar al Bârladului. Anunțul demisiei va fi făcut chiar de el în ședința Consiliului Local de pe 27 februarie. Retragerea primarului bârlădean vine cu un an și câteva luni înaintea expirării celui de-al treilea mandat în fruntea orașului. Motivele demisiei țin, cel mai probabil, de starea sa precară de sănătate. Edilul-șef al orașului ne-a confirmat că nu se simte prea bine. Surse din cadrul Clinicii de cardiologie din Iași, acolo unde primarul Constantinescu a fost dus de urgență cu ambulanța în urmă cu trei săptămâni, cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

31 comments

  1. Vom scapa de acest primar corupt

    • …si va veni unul numai bun de corupt

      • Nu locuiesc în oraș dar îl vizitez destul de des. De 10 ani, în afară de flori, nu am văzut nici o schimbare. Pe străzile pe care spunea cineva că au fost asfaltate, în cartier Deal, mi-am rupt mașina- la propriu – anul trecut. Am vizitat și câteva școli și nu se vede nici o îmbunătățire de zeci de ani, nu de 1-2 ani. Poate s-o găsi și pentru acest oraș un bun gospodar, un om cu drag de oameni și de cultură! Bârlădenii merită asta!!

  2. nimic nou sub soare,vine alt flamand

  3. Chiar credeti ca pleaca?

  4. pacat ca demisioneaza. e cel mai bun primar pe care l-a avut Barladul, chiar daca intoxicarea nu lasa sa se vada. Cinema Victoria si baia comunala, mutarea tiganilor din ghetou, asfaltarea tuturor strazilor din deal, parcari cate nu a vazut barladul pana acu, parcuri de joaca intre blocuri in conditiile in care toate parcurile de copii erau de pe vremea lui ceausescu si multe altele. a facut si o multime de investitii la scoli, lucruri care nu se vad dar exista. o sa-l pomenim cu totii dar acum suntem prea orbiti de interese politice

  5. cred ca adevarul e altu politic FINU

  6. Da’ oleaca de tenis mai poate juca???…

    • sportul nu e interzis la cardiaci, ba chiar face bine daca e cu masura. problema e alta – nu cumva o fi solomon nerabdator sa se cocoate pe scaunul nasului?

      • Frezatul reghe

        Oleaca de tenis poate juca Mai nasol e ca medicamentele de inima actioneaza cam nasol Si are nevasta tanara Cat despre Solomon va trebui scaun nou de primar ca sa ingrasat de o sa plesneasca

  7. Titicule multe spatii dintre blocuri ai dat pentru a se construi diverse. In rest bancute ? pentru pensionari ca cei activi nu au timpul necesar de a face o escala pe bancute. Ai stiut cui sa te adresezi pentru a castiga voturile . Nu cred ca cei tineri te-au votat si te compatimesc acum ca demisionezi .Tot ce ai facut a fost doar pentru interesul personal, ca toti ceilalti primari din trecut dealtfel . Asa ca nu-i nici o pierdere, poate doar pentru cei cu functii din Primarie carora le fuge scaunul acum .

    • adevarul e ca tot mosnegii vor iesi la vot. dar ar fi bine sa nu ne mai plimbam doar prin centru. pe deal a asfaltat strazile, asta de ce nu o zice nimeni?

  8. guzganul_rozaliu

    S O C A N T !
    In fata primariei s-au adunat mii de cetateni ai urbei noastre care pling in hohote implorind primarul sa se razgindeasca astfel incat fintina arteziana s-a umplut de lacrimi.
    Ziaristii neacreditati inca au depus un memoriu la DNA si Patriarhiei implorind
    anularea dosarelor si izbavirea pacatelor primarului inca in functie.
    Televiziunea de casa si ziarul aferent au publicat editii speciale cu citatele
    preferate ale primarului : ” in primaria asta doar eu iau spaga si cretinilor eu sunt dumnezeul vostru” !
    Opozitia si-a dat demisia din consiliu local !
    La ora cind postez oamenii striga in gura mare : Titi nu pleca DNA-ul nu te vrea !
    PS. Plec sa pun matura’n doliu ca-si da demisia Tartanul !

  9. La muncă, derbedei, că trece anul
    Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
    Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
    Cristosul mamii voastre de nemernici!
    Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
    Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
    C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
    Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
    S-ajungem colonia de ocară
    Care-şi va cere scuze în maghiară.
    Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
    Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.
    Şi, prin vânzări de ţară infernale,
    Aţi omorât cu voia animale.
    La greul greu care mereu ne-ncearcă,
    Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
    Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
    Întoarceţi România-n Evul Mediu.
    Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
    V-aş desena cu acul, să vă sperii.
    Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
    Ci credite din călimări străine.
    Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
    Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
    Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
    S-au compromis negustorind Ardealul.
    De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
    Cum v-au putut părinţii voştri face?
    Ce condimente le-au picat în spermă
    De e trădarea voastră-atât de fermă?
    Aţi pus nenorocita voastră labă
    Pe-această tristă ţară basarabă.
    Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
    S-o faceţi curva voastră de serviciu.
    Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
    Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
    Aţi inventat examene severe,
    Supunere poporului spre-a-i cere.
    Şi toată zbaterea a fost degeaba
    Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
    Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
    Actori într-o politică obscenă.
    Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară,
    Ia cereţi-vă, puţintel, afară.
    Decât să vă trimită ţara noastră,
    Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
    Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
    Si nu albanizaţi această ţară.
    Băgaţi viteză, că vă trece anul
    Si s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
    Şi ce vă pot eu spune la plecare
    Decât lozinca lui Fănuş cel mare:
    Nenorociţilor, se rupe şnurul,
    “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul!”

  10. Futu’l in gat de tigan jegos , a vazut ca vine DNA-ul si vrea sa se uschesca inainte ? Asta , dupa ce iese din puscarie , trebuie sa-si vanda toate proprietatile din Barlad si sa o taie departe ca ii rupem gatul !

  11. …daca ar fi unu aprilie as zice ca-i pacaleala….

  12. DACA PLECI VINO SI IA-TI SI CRUCEA DE CAVOU CARE AI AMPLASAT-O INTR-UN PARC PENTRU COPII IN ZONA GARII.CACI VARA IN FIECARE NOAPTE BETIVII O PROFANEAZA FUMAND,URINAND SI ARUNCAND CU ALCOOL PE EA.DUMNEZEU SPERAM SA TE PEDEPSEASCA CA TI-AI BATUT JOC DE SFANTA TREIME APROBAND AMPLASAREA EI INTR-O ZONA UNDE SE BEA SE FUMEAZA,SE BARFESTE IAR NOAPTEA SE FAC ORGII SEXUALE PE BANCILE ALATURATE SITUATE LA 2 METRII DE CRUCE. BLESTEMAT SA FII CONSTANTINE CACI O SFANTA TREIME PROFANATA ADUCE NUMAI NECAZURI .

  13. cum uita’oamenii că și ei vor ajunge la moment greu – de boală de altceva și atunci … își aduc aminte ce au făcut și cum au râs de alții…

  14. Stiu ca e veche stirea dar nu satur sa o recitesc !

%d blogeri au apreciat: