Home » Social » Nouă vasluieni, nominalizați la premiile din cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2015

Nouă vasluieni, nominalizați la premiile din cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2015

de Roxana NĂSTASĂ

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România organizează, pentru a doua oară, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2015, eveniment prin care se recompensează performanța și excelența celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale și la promovarea profesiei de asistent social. Printre nominalizații galei, se regăsesc și nouă vasluieni. Aceștia vor intra în secțiunea finaliștilor numai dacă vor obține un număr suficient de voturi la prima secțiune a Galei: site-ul www.gala.cnasr.ro «vot online».

În cadrul Galei se vor acorda distincții atât asistentilor sociali care au performat în activitatea lor de-a lungul anilor, cât si personalităților din diverse domenii care au contribuit la promovarea imaginii profesiei de asistent social sau la la îmbunătățirea situației pentru anumite categorii de beneficiari ai sistemului de asistență socială. Organizatorii au decis acordarea unui premiu pentru Asistentul Social al Anului 2014 pentru contribuția la dezvoltarea Asistenței Sociale în România și promovarea profesiei de Asistent Social, alte 10 premii la categoria „Asistenți Sociali“ și șapte premii pentru categoria „Personalități care susțin Asistența Socială“. Printre persoanele nominalizate pentru aceste premii se regăsesc și nume din județul nostru. Astfel, vasluienii nominalizați de către Structura Teritorială a CNASR Vaslui la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2014 sunt: Premiul Asistentul Social al Anului 2014 – Monica Mereuță, Șef birou – Biroul Zonal Bârlad din cadrul Serviciului de monitorizare și management de caz pentru copii în asistență maternală și asistenți maternali profesioniști – DGASPC Vaslui, la categoria „Asistenții Sociali ai Anului 2014“, premiul pentru asistentul social din domeniul protecției copilului – Brostic Gabriel Cătălin, asistent social – Serviciul de monitorizare și management de caz pentru copii în asistență maternală și asistenți maternali profesioniști – Biroul Zonal Bârlad – DGASPC Vaslui, premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilități – Stan Bogdan Ionuț, asistent social principal în cadrul Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Bârlad, președinte Asociația “Copilărie-Tinerețe-Bătrânețe” Tutova, premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale – Sergiu-Viorel Stratulat, asistent social principal în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice și îngrijrii la domiciliu – Daniela Urumov, șef serviciu monitorizare și management de caz a serviciilor sociale pentru adulți, asistență persoane vârstnice și prevenirea marginalizării sociale din cadrul DGASPC Vaslui, premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială – Mirela Petcu, șef Complex Servicii Comunitare pentru persoane cu handicap Bârlad/DGASPC Vaslui, Coordonator programe în cadrul Asociatiei „ChildsLife” Bârlad, și premiul pentru asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare – Gabriela Pitaru, asistent social principal și coordonator al Centrului de zi Negrești, membru fondator al asociației „Pentru o viață mai bună Pro – Life” Negrești.
La categoria „Personalități care susțin Asistența Socială“: Premiul pentru jurnalism – Mihaela Zărnescu (ziarul Monitorul de Vaslui), activități de conștientizare a problemelor sociale și implicarea activă în soluționarea lor; premiul politicianul anului – Valeriu Caragață, administrator public al județului Vaslui, premiul instituția anului – Direcția Generală de Asistență Soicială și Protecție a Copilului Vaslui; Instituția județeană de protecție socială a copilului, persoanelor cu dizabilități și a persoanelor vârstnice, premiul pentru întreaga carierã în promovarea asistentei sociale – prof. Toma Mares.
Potrivit regulamentului, în perioada 16-22 februarie, persoanele nominalizate vor fi supuse votului public în vederea stabilirii finaliștilor. Membrii juriului vor stabili câștigătorii fiecărei secțiuni din lista finaliștilor. Tot în această perioadă, Structura Teritorială CNASR Vaslui lansează campania de promovare a celor nouă persoane nominalizate sub sloganul „Mereu alături de colegi și împreună cu ei pentru noi toți!” și invită, cu această ocazie, toți vasluienii spre a susține candidaturile acestor oameni deosebiți, care sunt implicați și dedicați profesiei de asistent social sau, prin activitățile curente desfășurate, au contribuit substanțial la îmbunătățirea serviciilor sociale destinate persoanelor aflate în dificultate. Votul poate fi exprimat o singură dată de pe un echipament IT (PC, telefon, tabletă, etc.), accesând site-ul gala.cnasr.ro, vot online.

de Roxana NĂSTASĂ Colegiul Național al Asistenților Sociali din România organizează, pentru a doua oară, Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială 2015, eveniment prin care se recompensează performanța și excelența celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale și la promovarea profesiei de asistent social. Printre nominalizații galei, se regăsesc și nouă vasluieni. Aceștia vor intra în secțiunea finaliștilor numai dacă vor obține un număr suficient de voturi la prima secțiune a Galei: site-ul www.gala.cnasr.ro «vot online». În cadrul Galei se vor acorda distincții atât asistentilor sociali care au performat în activitatea lor de-a lungul anilor, cât si…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: