Home » Sanatate » Nu ajung banii pentru paraclinice

Nu ajung banii pentru paraclinice

de Mihaela NICULESCU

Vasluienii sunt din ce în ce mai bolnavi. O dovedesc și listele interminabile de așteptare pentru efectuarea analizelor de laborator și a investigațiilor imagistice cu RMN sau CT. Din cauza valului mare de solicitări, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS), Simona Polak, a trebuit să înainteze către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o cerere de suplimentare a fondurilor pe trimestrul I cu 200.000 lei.

Bugetul actual al CJAS pentru investigațiile paraclinice este mai mic cu 15% decât bugetul ultimului trimestru din 2014. CJAS Vaslui a primit de la CNAS câte 400.000 lei pentru fiecare lună din trimestrul I al acestui an, dar realitatea a dovedit că aceste fonduri sunt insuficiente. În primul trimestru al oricărui an se constată o cerere mai mare din partea pacienților, inclusiv de investigații paraclinice.

Cererea pentru suplimentarea fondurilor a ajuns la CNAS, iar aceasta urmează să dea un răspuns în câteva zile.

de Mihaela NICULESCU Vasluienii sunt din ce în ce mai bolnavi. O dovedesc și listele interminabile de așteptare pentru efectuarea analizelor de laborator și a investigațiilor imagistice cu RMN sau CT. Din cauza valului mare de solicitări, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS), Simona Polak, a trebuit să înainteze către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o cerere de suplimentare a fondurilor pe trimestrul I cu 200.000 lei. Bugetul actual al CJAS pentru investigațiile paraclinice este mai mic cu 15% decât bugetul ultimului trimestru din 2014. CJAS Vaslui a primit de la CNAS câte 400.000 lei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: