Home » Social » Doi copii au ars într-un incendiu

Doi copii au ars într-un incendiu

de Roxana NĂSTASĂ

Doi copii în vârstă de 1 și 3 ani din comuna vasluiană Bogdănița au suferit, marți, arsuri grave în urma unui incendiu izbucnit în locuință.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, micuții erau lăsați singuri acasă, iar cei care au observat izbucnirea incendiului au fost niște vecini care au și anunțat incidentul la numărul de urgență 112.
„La fața locului au ajuns de urgență un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Bârlad al unității noastre, un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă de la Vaslui. De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD care să-i transporte pe cei doi copii la Iași sau București pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, cpt. Petru Iftene.
În urma incendiului, un băiețel de trei ani a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafața corporală, iar o fetiță în vârstă de 1 an s-a ales cu arsuri de gradele I și II pe față și abdomen. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de elementele combustibile ale planșeului.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui va demara o anchetă în acest caz pentru a vedea de ce copiii erau lăsați nesupravegheați în locuință.

de Roxana NĂSTASĂ Doi copii în vârstă de 1 și 3 ani din comuna vasluiană Bogdănița au suferit, marți, arsuri grave în urma unui incendiu izbucnit în locuință. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, micuții erau lăsați singuri acasă, iar cei care au observat izbucnirea incendiului au fost niște vecini care au și anunțat incidentul la numărul de urgență 112. „La fața locului au ajuns de urgență un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Bârlad al unității noastre, un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă de la Vaslui. De…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: