Home » Administratie » Începe marea asfaltare în cartierul 13 Decembrie

Începe marea asfaltare în cartierul 13 Decembrie

de Marian MOCANU

Dat fiind faptul că lucrările de reabilitare a Centrului Civic și a străzii Ștefan cel Mare, prevăzute în Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, sunt aproape de finalizare, în vara acestui an acest program trebuind să fie finalizat, Primăria Vaslui va deschide un nou câmp de lucru în cartierul 13 Decembrie. Pe lângă asfaltarea a peste 1,2 km de străzi, primăria va construi și locuri de parcare pe o suprafață totală de aproape 2.300 mp.

La ultima ședință de Consiliu Local, consilierii au aprobat o investiție de 2,768 milioane lei pentru reabilitarea și asfaltarea străzilor din cartierul 13 Decembrie, respectiv din zona Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Este vorba de zona situată între strada Spitalului și str. Slt Ioanesei Adrian (fosta 11 Iunie), de la strada Ștefan cel Mare până la str. Vasile Lupu, respectiv zona ocupată de blocuri a cartierului 13 Decembrie. În afară de refacerea și asfaltarea străzilor din zonă, incluisv a șanțurilor de colectare a apei pluviale, municipalitatea dorește ca, în acest an, să amenajeze locuri de joacă pentru copii, să refacă trotuarele și aleile pietonale, inclusiv asigurarea iluminatului public și, cel mai important, să facă mai multe parcări în zonă, lucru absolut necesar, dat fiind faptul că proiectarea și construcția acestui cartier s-a făcut în anii 1985-1990, numărul locurilor de parcare este total insuficient, nesatisfăcând, în acest moment, nevoile locuitorilor din zonă.

Inițiativa primarului Vasile Pavăl de reabilitare a zonei din apropierea spitalului a fost primită foarte bine inclusiv de consilierii opoziției, atât cei liberali, dar chiar și de independentul Alexandru Volocaru care, împotriva obiceiului de a combate aproape orice proiect propus de municipalitate, a susținut această Hotărâre de Consiliu Local, care a fost votată cu unanimitate de voturi.

Din cei 2.768.859 lei alocată prin bugetul din acest an, 2.438.478 lei sunt destinați direct pentru lucrările de construcții montaj, bani cu care se amenaja peste 1.250 metri liniari de străzi și alei carosabile, respectiv se vor asfalta aproape 9.000 mp de carosabil, dar și peste 5.700 mp de trotuare și alei de acces în scările de bloc. Deloc de neglijat este faptul că, în cadrul acestui proiect, se vor amenaja aproape 2.300 mp de parcare în zonă. Conform spuselor primarului Vasile Pavăl, dat fiind faptul că a fost aprobat de către consilieri Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Refacere îmbrăcăminte rutieră în zona Cartier 13 Decembrie”, în cel mai scurt timp se va organiza licitația pentru desemnarea constructorului, sperându-se ca lucrările să demareze deja la începutul verii, întreaga investiție urmând a fi finalizată chiar în acest an.

de Marian MOCANU Dat fiind faptul că lucrările de reabilitare a Centrului Civic și a străzii Ștefan cel Mare, prevăzute în Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, sunt aproape de finalizare, în vara acestui an acest program trebuind să fie finalizat, Primăria Vaslui va deschide un nou câmp de lucru în cartierul 13 Decembrie. Pe lângă asfaltarea a peste 1,2 km de străzi, primăria va construi și locuri de parcare pe o suprafață totală de aproape 2.300 mp. La ultima ședință de Consiliu Local, consilierii au aprobat o investiție de 2,768 milioane lei pentru reabilitarea și asfaltarea străzilor din cartierul 13…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: