Home / Justitie / Pedeapsă majorată pentru Valjean de Vaslui

Pedeapsă majorată pentru Valjean de Vaslui

de Marian MOCANU

În urma apelului declarat de părțile civile, magistrații Curții de Apel Iași au majorat cu cinci luni de închisoare sentința lui Constantin Neculae, zis Valjean din Vaslui.

Acesta a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru trafic de droguri de mare risc și viol, după ce ar fi drogat o tânără din Vaslui, pe care o invitase acasă la el pentru a-i vinde obiecte de îmbrăcăminte, iar ulterior, profitând de starea în care se afla fata, ar fi violat-o.

Chiar dacă mai avea la activ alte două acuzații de viol, Valjean a scăpat ieftin, judecătorii Tribunalului Vaslui condamnându-l, în luna martie anul trecut, la doar un an și o lună de închisoare cu executare, pentru viol și posesie de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Valjean, arestat în luna decembrie 2012, la propunerea procurorilor DIICOT, după ce asupra sa s-au găsit, la percheziții, 26,2 grame de canabis, a beneficiat de modificările aduse Codului Penal, inițial pentru faptele sale, de trafic de droguri de mare risc, putând primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani. Presupunerea că, pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică, Valjean ar fi desconspirat rețeaua prin care făcea rost de droguri este întărită și de faptul că, împotriva sentinței foarte mici, de doar un an și o lună de închisoare, în marec parte deja executată în timpul arestului preventiv, procurorii DIICOT nu au făcut apel. În schimb, a făcut contestație partea civilă, Mirela Cărare, fata violată de Valjean care, după aproape un an, a obținut majorarea pedepsei agresorului ei cu cinci luni de închisoare.

de Marian MOCANU În urma apelului declarat de părțile civile, magistrații Curții de Apel Iași au majorat cu cinci luni de închisoare sentința lui Constantin Neculae, zis Valjean din Vaslui. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru trafic de droguri de mare risc și viol, după ce ar fi drogat o tânără din Vaslui, pe care o invitase acasă la el pentru a-i vinde obiecte de îmbrăcăminte, iar ulterior, profitând de starea în care se afla fata, ar fi violat-o. Chiar dacă mai avea la activ alte două acuzații de viol, Valjean a scăpat ieftin, judecătorii Tribunalului…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: