Home / Justitie / Pedeapsă majorată pentru Valjean de Vaslui

Pedeapsă majorată pentru Valjean de Vaslui

de Marian MOCANU

În urma apelului declarat de părțile civile, magistrații Curții de Apel Iași au majorat cu cinci luni de închisoare sentința lui Constantin Neculae, zis Valjean din Vaslui.

Acesta a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru trafic de droguri de mare risc și viol, după ce ar fi drogat o tânără din Vaslui, pe care o invitase acasă la el pentru a-i vinde obiecte de îmbrăcăminte, iar ulterior, profitând de starea în care se afla fata, ar fi violat-o.

Chiar dacă mai avea la activ alte două acuzații de viol, Valjean a scăpat ieftin, judecătorii Tribunalului Vaslui condamnându-l, în luna martie anul trecut, la doar un an și o lună de închisoare cu executare, pentru viol și posesie de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Valjean, arestat în luna decembrie 2012, la propunerea procurorilor DIICOT, după ce asupra sa s-au găsit, la percheziții, 26,2 grame de canabis, a beneficiat de modificările aduse Codului Penal, inițial pentru faptele sale, de trafic de droguri de mare risc, putând primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani. Presupunerea că, pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică, Valjean ar fi desconspirat rețeaua prin care făcea rost de droguri este întărită și de faptul că, împotriva sentinței foarte mici, de doar un an și o lună de închisoare, în marec parte deja executată în timpul arestului preventiv, procurorii DIICOT nu au făcut apel. În schimb, a făcut contestație partea civilă, Mirela Cărare, fata violată de Valjean care, după aproape un an, a obținut majorarea pedepsei agresorului ei cu cinci luni de închisoare.

de Marian MOCANU În urma apelului declarat de părțile civile, magistrații Curții de Apel Iași au majorat cu cinci luni de închisoare sentința lui Constantin Neculae, zis Valjean din Vaslui. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru trafic de droguri de mare risc și viol, după ce ar fi drogat o tânără din Vaslui, pe care o invitase acasă la el pentru a-i vinde obiecte de îmbrăcăminte, iar ulterior, profitând de starea în care se afla fata, ar fi violat-o. Chiar dacă mai avea la activ alte două acuzații de viol, Valjean a scăpat ieftin, judecătorii Tribunalului…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădean prins beat la volan

În cursul zilei de ieri ...

Trei percheziții domiciliare la Bârlad, la traficanți de persoane care racolau tinere și le trimiteau să se prostitueze în Olanda

Procurorii DIICOT au desfășurat trei ...

Bombă descoperită de un bătrân în apropiere de frontiera cu Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au alertat ISU

Un proiectil de calibru 75 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: