Home » Politic » Uite demisia, nu e demisia!

Uite demisia, nu e demisia!

de Simona MIHĂILĂ

Într-o conferință de presă susținută ieri, primarul Constantinescu a anunțat că nu mai este atât de sigur că va demisiona. Tot atunci, edilul-șef a dat citire documentelor prin care DNA a dispus neînceperea urmăririi penale pentru anumite fapte sesizate de un om de afaceri din Bârlad și care au făcut obiectul verificării de către instituțiilor statului.

Primarul Constantin Constantinescu le dă palpitații „prietenilor”. După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, le-a injectat o doză bună de optimism anunțând că bolnav fiind, își va da demisia din funcție la sfârșitul lunii în curs, iată că astăzi și-a nuanțat declarațiile.
În conferința de presă pe care a susținut-o ieri, edilul-șef i-a informat pe ziariști că va lua decizia finală în funcție de verdictul medicilor de la București. El a prezentat presei documentele medicale din care reiese că starea lui de sănătate nu-i mai permite consumul nervos, documente pe care cititorii noștri le-au putut vizualiza în ziarul nostru, încă de vineri. Potrivit acestora, Constantinescu suferă de: hipertensiune arterială cu risc foarte înalt, sindrom coronarian acut, angină pectorală, insuficiență mitrală, insuficiență aortică și diabet zaharat.
„M-am hotărât să solicit și o altă opinie medicală. Sunt programat la o clinică de cardiologie din București, acolo unde mi se va face o reevaluare a sănătății. Dacă și medicii bucureșteni vor fi de acord că afecțiunile de care sufăr nu îmi mai permit să-mi continui activitatea, atunci îmi voi da demisia. Voi comunica în ședința Consiliului Local de pe 27 februarie ce decizie am luat asupra demisiei”, a spus primarul bârlădean.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fUK5XPQ4Aw8&w=420&h=315] Constantinescu a ținut, în cadrul aceleiași conferințe de presă, să demonteze anumite informații apărute în presa locală în legătură cu un mai vechi dosar în care este cercetat.
„Imediat după alegerile din 2012, un prosper om de afaceri din Bârlad a trimis o sesizare la DNA în care au reclamat diverse lucruri. Nu intru în amănunte din dosar pentru că nu-mi este permis, însă vă voi face o derulare a evenimentelor. Au apărut tot felul de informații greșite despre această poveste și nu vreau ca lumea să fie dezinformată”, a precizat Constantinescu.
Edilul-șef a povestit că, în urma acelei sesizări, au fost făcute verificări de mai multe insitutuții ale statului: Departamentul Național Anticorupție (DNA), Agenția de Integritate Națională (ANI), Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) și Agenția Națională de Verificare a Achizițiilor Publice.
„Prin Ordonanța Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul de care facem vorbire s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de mine și dați-mi voie să vă citesc direct din documente: «Se va dispune neînceperea urmării penale nefiind întrunite sub aspect subiectiv elementele constitutive ale infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență». În ceea ce priveste infracțiunea de conflict de interese, având în vedere că DNA nu este competentă să cerceteze astfel de infractiuni, a disjuns cauza către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Concret, vina mea este că am aprobat raportul și încheierea contractului prin care firmelor Urbanproiect și Transmir li s-au atribuit lucrările de asfaltare din Cartier Deal II. Asta în condițiile în care firma Construcții-Consult, unde dețineam 75% din acțiuni, avusese relații comerciale cu cele două firme înainte ca acestea să câștige licitația din Deal II. Rămâne să vedem ce se va întâmpla mai departe în acest proces”, a încheiat primarul Constantinescu.

de Simona MIHĂILĂ Într-o conferință de presă susținută ieri, primarul Constantinescu a anunțat că nu mai este atât de sigur că va demisiona. Tot atunci, edilul-șef a dat citire documentelor prin care DNA a dispus neînceperea urmăririi penale pentru anumite fapte sesizate de un om de afaceri din Bârlad și care au făcut obiectul verificării de către instituțiilor statului. Primarul Constantin Constantinescu le dă palpitații "prietenilor". După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, le-a injectat o doză bună de optimism anunțând că bolnav fiind, își va da demisia din funcție la sfârșitul lunii în curs, iată că astăzi și-a nuanțat declarațiile.…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Simona Vasile

3 comments

  1. Ne cerem scuze pentru inadvertentele create dar interviul a avut urmatorul continut : “M-am hotărât să solicit și o altă opinie JURIDICA . Sunt programat la o FIRMA de AVOCATURA din București, acolo unde mi se va face o
    reevaluare a DOSARULUI PENAL . Dacă și AVOCATII bucureșteni vor fi de acord că ACUZATIILE de care sufăr nu îmi mai permit să-mi continui activitatea,
    atunci îmi voi da demisia. Voi comunica în ședința Consiliului Local de
    pe 27 februarie ce decizie am luat asupra demisiei”, a spus primarul
    bârlădean.

  2. In cele din urma rezultatele asteptate de Tartan nu sunt cele medicale de la Bucuresti ci cele de la judecatori.Si vaiii cit de alarmati trebuiau sa fie cetatenii urbei cind a fost dus de urgenta la analize la Iasi defapt el era la DNA Iasi.Bineinteles slujitorii si cei care forfotesc pentru o chiftea in jurul lui dadeau dume ca vezi draga doamne e bolnav si bla bla bla…Nu scapa el Tartanu doar cu suspendare si cu toti banii dositi.Sa i se puna sechestru ar fi de dorit.
    P U S C A R I E C U E X E C UT A R E !
    S E C H E S T R U P E A V E R E !

  3. Primarul asta nu-i in toate mintile, zau asa . Oare chiar a crezut ca barladenii sunt prosti ? Au fost poate cand l-au votat .

%d blogeri au apreciat: