Home » National » Administrator la trei firme, reținut în dosarul în care este vizat cumnatul lui Ponta

Administrator la trei firme, reținut în dosarul în care este vizat cumnatul lui Ponta

Vladimir Ciorbă, administrator și asociat la trei firme, vizat în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatului lui Victor Ponta, a fost reținut de procurorii DNA Ploiești.

Ciorbă a fost adus, în cursul zilei de marți, la DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care mai sunt vizați, printre alții, Iulian Herțanu,Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

În acest dosar, a mai fost reținut, marți, fostul consilier județean Mihai Coman.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, vizat în același dosar, se află în continuare în sediul DNA Ploiești, unde este audiat.

La sediul DNA Ploiești au mai fost audiați, în cursul zilei de marți, deputatul Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, toți trei fiind puși sub control judiciar.

Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-și poate exercita funcția de președinte al CJ Prahova.

Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator și asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL Dobroești, este suspectat că, împreună cu Iulian Herțanu, precum și cu Mihail Marian Coman, administrator și asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA, în funcția de consilier al directorului general, din 24 mai 2012, „au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect «Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic»”.

Contractul a fost semnat în 13 ianuarie 2012, între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL și SC Hidro Prahova SA Ploiești, acesta fiind finanțat în mare parte din fonduri de la Uniunea Europeană.

Anchetatorii îi suspectează pe reprezentanții acestor firme că și-ar fi însușit importante sume de bani din acest proiect, prin schimbarea ilegală a destinației fondurilor obținute și prin sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, respectiv prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

La grupul infracțional ar fi aderat și Liviu Munteanu, care a fost numit administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, începând din 25 aprilie 2014, se mai arată în documentele citate.

În acest dosar anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însușiți în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni și cu privire la comiterea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, printre care și fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

Lucrările care fac obiectul acestui dosar penal au fost realizate în baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliului Județean Prahova cu mai multe consilii locale din județ, precum și de SC Euroconstruct Trading 98 SRL și SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Proiectul privind extinderea rețelei de canalizare în orașul Comarnic a început în anul 2012 și trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit întrucât lucrările nu sunt gata, fiind oprite în decembrie 2014.

Potrivit primarului orașului Comarnic, Dorian Botoacă, pe durata derulării contractului autoritățile locale au amendat de cel puțin șase ori firma Grossman Engineering Group SRL, pentru nerespectarea avizelor emise de primărie în derularea acestor lucrări.

Primarul a explicat că amenzile au fost date pentru faptul că după ce au spart străzile constructorii nu au adus carosabilul la starea inițială, iar primirea amenzilor reprezentanții Grossman Engineering Group SRL au contestat sancțiunile la Judecătoria Sinaia, în primă fază au câștigat, procesele fiind acum în stadiul de recurs.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiești au făcut, marți, 14 percheziții, majoritatea în București și Ploiești, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat câteva zeci de saci cu documente, pe care i-au adus o camionetă a MAI la sediul DNA Ploiești. În sacii sigilați erau documente contabile, juridice, precum și documente aferente proiectelor de canalizare în orașul Comarnic, în comuna Gorgota din județul Prahova, dar și în alte localități, toate aparținând SC Grossman Engineering Group.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre firmele la care au fost făcute percheziții este SC Exfin SRL, punctul de lucru din București, firmă fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora și cumnatul primului ministru, Alexandra și Iulian Herțanu.

De asemenea, au avut loc percheziții și la locuința familiei Herțanu, tot din București.

Sursa: mediafax.ro

Vladimir Ciorbă, administrator și asociat la trei firme, vizat în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatului lui Victor Ponta, a fost reținut de procurorii DNA Ploiești. Ciorbă a fost adus, în cursul zilei de marți, la DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care mai sunt vizați, printre alții, Iulian Herțanu,Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. În acest dosar, a mai fost reținut, marți, fostul consilier județean Mihai Coman. Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, vizat în același dosar, se află în continuare în sediul DNA Ploiești, unde este audiat.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: