Home / Social / Bârladul sub lupă – A-nmugurit magnolia la Bârlad

Bârladul sub lupă – A-nmugurit magnolia la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Deși suntem doar la mijlocul lunii februarie, la Bârlad a înmugurit magnolia. Cele trei magnolii sădite cu zeci de ani în urmă în fața Casei Sturdza și care sunt, se pare, singurele din Bârlad, sunt o dovadă că primăvara este foarte aproape, deoarece au înmugurit deja, vremea fiindu-le prielnică.
Mugurii sunt alintați de soarele cu dinți, ce-i drept, și dacă vor rezista temperaturilor negative din această săptămână, peste alte două – trei săptămâni bârlădenii din zonă se vor bucura de explozia de flori.
Magnolia este un arbust care face flori cu un parfum discret și unic. Unic este și faptul că florile răsar direct din tulpină și apoi apar frunzele. Magnolia este un arbust de grădină cu frunze căzătoare, care înflorește de regulă în martie – aprilie. Cum vremea s-a schimbat mult, și iarna aceasta nu a fost una foarte geroasă, la Bârlad mugurii de magnolie s-au grăbit să apară. Primăria a încercat să sădească magnolii în anii trecuți, în mai multe zone, inclusiv în fața primăriei, dar, din păcate, acestea nu s-au prins.

de Mihaela NICULESCU Deși suntem doar la mijlocul lunii februarie, la Bârlad a înmugurit magnolia. Cele trei magnolii sădite cu zeci de ani în urmă în fața Casei Sturdza și care sunt, se pare, singurele din Bârlad, sunt o dovadă că primăvara este foarte aproape, deoarece au înmugurit deja, vremea fiindu-le prielnică. Mugurii sunt alintați de soarele cu dinți, ce-i drept, și dacă vor rezista temperaturilor negative din această săptămână, peste alte două - trei săptămâni bârlădenii din zonă se vor bucura de explozia de flori. Magnolia este un arbust care face flori cu un parfum discret și unic. Unic…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: