Home / Social / Bârladul sub lupă – A-nmugurit magnolia la Bârlad

Bârladul sub lupă – A-nmugurit magnolia la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Deși suntem doar la mijlocul lunii februarie, la Bârlad a înmugurit magnolia. Cele trei magnolii sădite cu zeci de ani în urmă în fața Casei Sturdza și care sunt, se pare, singurele din Bârlad, sunt o dovadă că primăvara este foarte aproape, deoarece au înmugurit deja, vremea fiindu-le prielnică.
Mugurii sunt alintați de soarele cu dinți, ce-i drept, și dacă vor rezista temperaturilor negative din această săptămână, peste alte două – trei săptămâni bârlădenii din zonă se vor bucura de explozia de flori.
Magnolia este un arbust care face flori cu un parfum discret și unic. Unic este și faptul că florile răsar direct din tulpină și apoi apar frunzele. Magnolia este un arbust de grădină cu frunze căzătoare, care înflorește de regulă în martie – aprilie. Cum vremea s-a schimbat mult, și iarna aceasta nu a fost una foarte geroasă, la Bârlad mugurii de magnolie s-au grăbit să apară. Primăria a încercat să sădească magnolii în anii trecuți, în mai multe zone, inclusiv în fața primăriei, dar, din păcate, acestea nu s-au prins.

de Mihaela NICULESCU Deși suntem doar la mijlocul lunii februarie, la Bârlad a înmugurit magnolia. Cele trei magnolii sădite cu zeci de ani în urmă în fața Casei Sturdza și care sunt, se pare, singurele din Bârlad, sunt o dovadă că primăvara este foarte aproape, deoarece au înmugurit deja, vremea fiindu-le prielnică. Mugurii sunt alintați de soarele cu dinți, ce-i drept, și dacă vor rezista temperaturilor negative din această săptămână, peste alte două - trei săptămâni bârlădenii din zonă se vor bucura de explozia de flori. Magnolia este un arbust care face flori cu un parfum discret și unic. Unic…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: