Home » World » Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezoluția care aprobă Acordul de la Minsk privind Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezoluția care aprobă Acordul de la Minsk privind Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate, marți, rezoluția care aprobă Acordul de la Minsk, semnat la 12 februarie de Grupul de contact privind criza din Ucraina sub medierea lui Fancois Hollande, Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Angela Merkel, relatează agenția rusă Tass.

„Situația din estul Ucrainei poate fi soluționată doar pe cale pașnică”, afirmă rezoluția, depusă la Consiliu de către Rusia.

Consiliul de Securitate îndeamnă „toate părțile (implicate în criza ucraineană) să asigure punerea în aplicare în întregime a pachetului de măsuri” semnat la Minsk de către membrii Grupului de contact.

Totodată, rezoluția sprijină „respectarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Grupul de contact, din care fac reprezentanți ai Moscovei, Kievului, OSCE și lideri separatiști proruși din estul Ucrainei, a semnat joi o înțelegere care vizează să pună capăt conflictului ucrainean. Înțelegerea a fost negociată de către președinții Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Poroșenko, Franței Francois Hollande și cancelarul Germaniei Angela Merkel, după aproximativ 16 ore de negocieri în capitala belarusă.

Între măsurile prevăzute în documentul final se află un armistițiu între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși din estul țării, crearea unei zone demilitarizate de ambele părți beligerante, retragerea armamentului greu din regiune și un schimb de prizonieri.

Armistițiul a intrat în vigoare la miezul nopții de sâmbătă spre duminică (0.00, ora Ucrainei și României).

Sursa: mediafax.ro

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate, marți, rezoluția care aprobă Acordul de la Minsk, semnat la 12 februarie de Grupul de contact privind criza din Ucraina sub medierea lui Fancois Hollande, Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Angela Merkel, relatează agenția rusă Tass. "Situația din estul Ucrainei poate fi soluționată doar pe cale pașnică", afirmă rezoluția, depusă la Consiliu de către Rusia. Consiliul de Securitate îndeamnă "toate părțile (implicate în criza ucraineană) să asigure punerea în aplicare în întregime a pachetului de măsuri" semnat la Minsk de către membrii Grupului de contact. Totodată, rezoluția sprijină "respectarea suveranității, independenței…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: