Home » Social » Iubitorii de cultură vor scoate mai mulți bani din buzunare

Iubitorii de cultură vor scoate mai mulți bani din buzunare

de Roxana NĂSTASĂ

Un nou proiect de lege, conform căruia se vrea înlocuirea actualului timbru literar cu unul cultural, a fost adoptat de Senat. Dacă va fi adoptat și de Camera Deputaților, iubitorii de cultură vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare, o taxă între 0,5% și 5% urmând a fi aplicată prețului fiecărui produs cultural vândut.

Cărțile, biletele la teatru și la concerte și, în general, orice produs cultural urmează a fi tratate precum țigările și băuturile alcoolice. Un proiect de lege adoptat deja de Senat în luna decembrie urmează să instituie timbrul cultural, care ar trebui să se aplice oricărui produs cultural din România.

Editurile și producătorii de spectacole își exprimă deja nemulțumirea față de această reglementare pentru că dacă se aplică în această formă, vor avea mult de suferit având în verede că timbrele culturale trebuie plătite în avans, iar aceștia nu au nicio garanție că-și vor recupera vreodată banii investiți.

Iubitorii de cultură vor fi nevoiți să plătească în plus, dacă se adoptă această lege, și pentru orice bilet de intrare la orice spectacol, concert, expoziție, muzeu, film.

de Roxana NĂSTASĂ Un nou proiect de lege, conform căruia se vrea înlocuirea actualului timbru literar cu unul cultural, a fost adoptat de Senat. Dacă va fi adoptat și de Camera Deputaților, iubitorii de cultură vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare, o taxă între 0,5% și 5% urmând a fi aplicată prețului fiecărui produs cultural vândut. Cărțile, biletele la teatru și la concerte și, în general, orice produs cultural urmează a fi tratate precum țigările și băuturile alcoolice. Un proiect de lege adoptat deja de Senat în luna decembrie urmează să instituie timbrul cultural, care ar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: