Home » Social » Ajutoare de deces de peste 14 miliarde acordate în ianuarie

Ajutoare de deces de peste 14 miliarde acordate în ianuarie

de Roxana NĂSTASĂ

 A crescut numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces. Conform directorului Casei Județene de Pensii Vaslui, Isabel Bogdan, în luna ianuarie s-au acordat nu mai puțin de 543 de ajutoare, cunoscut fiind faptul că în perioada iernii se înregistrează un număr mai mare de decese.
„În luna ianuarie, Casa Județeană de Pensii Vaslui a acordat 543 de ajutoare de deces, în valoare totală de 1.489.000 de lei. Cuantumul ajutorului de deces pentru pensionari sau asigurați este de la 1 ianuarie de 2.415 lei, iar în cazul decesului altui membru al familiei de 1.208 lei”, a declarat Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii Vaslui.
Până anul trecut, ajutorul de deces a fost de 2.298 de lei, însă de la 1 ianuarie s-a majorat la 2.415 lei, în urma modificărilor aduse la Legea bugetului asigurărilor sociale.
În cazul decesului asiguratului din sistemul public de pensii sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă. Ajutorul de deces se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat și se acordă, la cerere, pe baza certificatului de deces.
Acordarea ajutorului de deces nu este condiționată de realizarea unui anumit stagiu de cotizare.

de Roxana NĂSTASĂ  A crescut numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces. Conform directorului Casei Județene de Pensii Vaslui, Isabel Bogdan, în luna ianuarie s-au acordat nu mai puțin de 543 de ajutoare, cunoscut fiind faptul că în perioada iernii se înregistrează un număr mai mare de decese. „În luna ianuarie, Casa Județeană de Pensii Vaslui a acordat 543 de ajutoare de deces, în valoare totală de 1.489.000 de lei. Cuantumul ajutorului de deces pentru pensionari sau asigurați este de la 1 ianuarie de 2.415 lei, iar în cazul decesului altui membru al familiei de 1.208 lei”, a declarat Isabel Bogdan,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: