Home » Social » Evidența populației se mută la Centrul de Afaceri Vaslui!

Evidența populației se mută la Centrul de Afaceri Vaslui!

de Marian MOCANU

 Dat fiind că spațiul actual al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanei din cadrul Primăriei Vaslui se dovedește total inadecvat din punct de vedere al numărului mare de persoane care se adresează pentru obținerea sau preschimbarea actelor de identitate, municipalitatea caută soluții pentru mutarea, cât de curând, a acestui serviciu într-o locație corespunzătoare. În acest sens, una din variante ar fi mutarea la Centrul de Afaceri Vaslui, situat la ieșirea spre Bârlad, acolo unde spațiile sunt mai generoase, oferind posibilitatea deschiderii mai multor ghișee și, în consecință, scurtarea timpului de așteptare pentru depunerea sau ridicarea actelor pentru potențialii beneficiari.

Deja, primarul Vasile Pavăl și Dacian Dumitriu, șeful SPCLEP Vaslui, au fost la Centrul de Afaceri pentru a vedea locațiile disponibile în vederea mutării acestui serviciu. În cazul în care se va decide că locația este adecavtă desfășurării în bune condiții a activității Serviciului de Evidența Persoanei, în cel mai scurt timp, după amenajarea birourilor, vasluienii vor trebui ca, pentru eliberarea actelor de identitate, să parcurgă o distanță mai mare, până la marginea municipiului.

Chiar dacă este ceva mai departe, în noua locație de la Centrul de Afacere oferă și câteva avantaje, spațiul mai gereros și locurile de parcare existente fiind doar unele dintre ele. Până atunci, municipalitatea vasluiană a luat deja unele măsuri pentru descongestionarea activității Serviciului de Evidență a Persoanei (SPCLEP), și eficientizarea activității de eliberare a cărților de identitate. Astfel, începând din luna septembrie 2014, persoanele care doresc un act de identitate își pot face programare on-line, pe site-ul spclep.primariavs.ro, pentru depunerea actelor necesare, și în prezent, unul din cele două ghișee de preluare imagini fiind destinat cu prioritate persoanelor care-și fac programare on-line.

Mutarea SPCLEP într-un spațiu mai mare se datorează, în principal creșterii numărului de persoane care apelează la acest servicu pentru eilberarea de acte de identitate. Dacă în anul 2013 Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei din cadrul Primăriei Vaslui a eliberat un număr de 20.135 cărți de identitate, în anul 2014, numărul acestora a crescut la 26.919 documente eliberate, doar de la începutul acestui an fiind eliberate 1.970 cărți de identitate. De aceea, în special în lunile de vară, apar de acum obișnuitele cozi formate atât la ghișeele Serviului de Evidență a Persoanei Vaslui, cât și în Crucea Gării, în fața Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.

de Marian MOCANU  Dat fiind că spațiul actual al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanei din cadrul Primăriei Vaslui se dovedește total inadecvat din punct de vedere al numărului mare de persoane care se adresează pentru obținerea sau preschimbarea actelor de identitate, municipalitatea caută soluții pentru mutarea, cât de curând, a acestui serviciu într-o locație corespunzătoare. În acest sens, una din variante ar fi mutarea la Centrul de Afaceri Vaslui, situat la ieșirea spre Bârlad, acolo unde spațiile sunt mai generoase, oferind posibilitatea deschiderii mai multor ghișee și, în consecință, scurtarea timpului de așteptare pentru depunerea sau ridicarea actelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: