Home » Justitie » O nouă amânare pentru Bourceanu

O nouă amânare pentru Bourceanu

de Marian MOCANU

Arestat în vara anului 2013, după ce i-a dat cu halba în cap unui jandarm, Costel Bourceanu își așteaptă condamnarea, procesul în care acesta este judecat pentru tentativă de omor calificat trenând de mai multe luni în lipsa unui raport de expertiză medico legal. Cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai ușoară va fi judecată peste două săptămâni, dat fiind că nu a fost formulată în scris, așa cum prevede procedura.

Costel Bourceanu este în arest preventiv de mai bine de un an și jumătate, din vara anului 2013, atunci când a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Vaslui de tentativă de omor calificat pentru că, beat fiind, a lovit un jandarm din orașul Murgeni. El l-a lovit în cap pe jandarmul Gigi Leu cu o halbă de bere, provocându-i victimei o infirmitate permanentă.

Gigi Leu, aflat în afara serviciului, a intrat într-un bar ca să-și salute un prieten, acolo fiind și Costel Bourceanu care, băut bine, juca barbut. Cu toate că anterior, între cei doi nu existase vreun conflict, totuși în acea seară s-a iscat un schimb de replici, din cauza unui incident mai vechi dintre agresor și fratele jandarmului, Bourceanu promițându-i aceeași soartă și lui Gigi Leu. În momentul în care tânărul jandarm s-a îndreptat spre ieșire, Bourceanu a pus mâna pe o halbă de bere cu care l-a lovit pe Leu în cap, lovitura fiind atât de puternică încât i-a crăpat capul.

Transportat de urgență la spital, Gigi Leu a fost diagnosticat cu fractură de boltă și fractură de bază craniană și a suferit mai multe intervenții chirurgicale complicate, inclusiv de reconstituire a craniului, rămânând cu o infirmitate permanentă.

Cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat, Bourceanu este judecat, de mai bine de un an și jumătate în stare de arest preventiv, instanțele, atâr tribunalul Vaslui, cât și Curtea de apel Iași respingând de fiecare dată cererile de înlocuire a acestei măsuri privative de libertate cu o măsură mai blândă, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar.

Procesul se lungește atât de mult pentru că nu a sosit încă raportul de expertiză medico legală, cerut de judecătorii Tribunalului Vaslui încă din luna octombrie a anului trecut. Din câte se pare, această întârziere se datorează faptului că Gigi Leu nu a transmis Institutului Medico Legal toate documentele medicale, inclusiv o radiografie făcută imediat după incident. În consecință, în lipsa raportului de expertiză, judecătorii nu pot evalua gravitatea loviturii administrate de Bourceanu tânărului jandarm.

Este posibil ca la mijloc să fie și o răzbunare a victimei, care întârzie deliberat transmiterea documentelor medicale, la unul din termenele anterioare, cu ocazia audierilor Bourceanu făcând chiar declarații în acest sens.

Având în vedere lipsa expertizei, cauza a fost încă odată amânată, pentru data de 4 martie, ocazie cu care se va lua în discuție și cererea de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu altă măsură neprivativă de libertate, arest la domiciliu sau control judiciar făcută de apărător. Amânarea acestei cereri de eliberare s-a impus pentru că apărătorul lui Bourceanu nu a formulat respectiva cerere în scris, aăa cum prevede procedura juridică.

de Marian MOCANU Arestat în vara anului 2013, după ce i-a dat cu halba în cap unui jandarm, Costel Bourceanu își așteaptă condamnarea, procesul în care acesta este judecat pentru tentativă de omor calificat trenând de mai multe luni în lipsa unui raport de expertiză medico legal. Cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai ușoară va fi judecată peste două săptămâni, dat fiind că nu a fost formulată în scris, așa cum prevede procedura. Costel Bourceanu este în arest preventiv de mai bine de un an și jumătate, din vara anului 2013, atunci când a fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: