Home » Administratie » Vicele Cazacu așteaptă validarea de către Prefectură

Vicele Cazacu așteaptă validarea de către Prefectură

de Marian MOCANU

 Dat fiind faptul că Instituția Prefectului Județului Vaslui nu a dat încă viza de legalitate celor două hotărâri adoptate de Consiliul Local Vaslui cu privire la schimbarea din funcție a viceprimarului municipiului, momentan funcția este încă ocupată de liberalul Radu Sorin, în timp ce Dragoș Cazacu este în continuare director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui. Prefectura mai are la dispoziție încă șapte zile pentru a da viza de legalitate, dar nu este obligată sa facă acest lucru, existând deja un precedent la Zăpodeni unde, după aproape jumătate de an, Adrian Diaconu nu și-a preluat funcția de viceprimar în care fusese numit în luna august de majoritatea consilierilor locali în locul PSD-istului Ionel Chiratcu.

Deși ședința Consiliului Local al municipiului Vaslui prin care s-a votat schimbarea din funcție de viceprimar a liberalului Sorin Radu cu social-democratul Dragoș Cazacu a avut loc acum o săptămână, nici până acum schimbarea nu s-a produs de facto. Motivul pentru care Radu Sorin își exercită în continuare atribuțiile de viceprimar este faptul că Instituția Prefectului Județului Vaslui nu a dat încă viza de legalitate pentru cele două hotărâri, cea de schimbare din funcție a fostului vice liberal și înlocuirea acestuia cu un consilier local aparținând majorității PSD. Practic, Instituția Prefectului Județului Vaslui are termen legal 15 zile pentru a da respectiva viză de legalitate, abia ulterior Vasile Pavăl putând da o dispoziție a primarului municipiului Vaslui prin care să fie numit pe post Dragoș Cazacu.

Până atunci, Sorin Radu își îndeplinește în continuare atribuțiile de viceprimar, funcție în care a fost investit după alegerile locale din iunie 2012, atunci când PNL și PSD erau în coaliție și aveau candidațio pe listele comune ale defunctei Uniuni Social Liberale.

Până la finalizarea formalităților legale, Dragoș Cazacu și-a păstrat funcția de director executiv al Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui (ADIV), organism care se ocupă de implementarea proiectelor de apă, canalizare și gunoi atît la nivel județean, cât și local. Conform declarației lui Dragoș Cazacu, imediat ce se publica dispoziția primarului municipiului Vaslui de numire a sa în funcția de viceprimar, acesta va vacanța funcția de conducere de la ADIV, urmând ca să fie numită, prin concurs, sau prin dispoziția președintelui Dumitru Buzatu, o altă persoană care să preia responsabilitățile. După numirea unui alt director executiv, acesta va trebui să fie confirmat în funcție de organismele de conducere a asociației, respectiv Adunarea Generală și Consiliul Director al Asociației e Dezvoltare Intercomunitară Vaslui. Trebui spus că Instituția Prefectului Județului Vaslui poate refuza acordarea vizei de legalitate pentru respectivele hotărâri, așa cum a făcut în cazul Zăpodeni, în luna august, Adrian Diaconu nu și-a preluat funcția de viceprimar în care fusese numit de majoritatea consilierilor locali în locul PSD-istului Ionel Chiratcu nici după mai bine de jumătate de an.

de Marian MOCANU  Dat fiind faptul că Instituția Prefectului Județului Vaslui nu a dat încă viza de legalitate celor două hotărâri adoptate de Consiliul Local Vaslui cu privire la schimbarea din funcție a viceprimarului municipiului, momentan funcția este încă ocupată de liberalul Radu Sorin, în timp ce Dragoș Cazacu este în continuare director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui. Prefectura mai are la dispoziție încă șapte zile pentru a da viza de legalitate, dar nu este obligată sa facă acest lucru, existând deja un precedent la Zăpodeni unde, după aproape jumătate de an, Adrian Diaconu nu și-a preluat funcția…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: