Home » Justitie » „Peștele” din Tanacu rămâne în arest

„Peștele” din Tanacu rămâne în arest

de Marian MOCANU

Ionuț Dăriescu, tânărul din Tanacu care a convins, uneori cu forța, mai multe fete, dintre care două minore, să se prostitueze, va rămâne în continuare în arest preventiv. Individul a obligat mai multe fete să se practice prostituția, prima dată în Vaslui, apoi în Grecia, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori și lipsire de libertate.

La doar 25 de ani, Ionuț Dăriescu, din Tanacu, tânăr care provine dintr-o familie de oameni cumsecade, esta deja cunoscut în comunitate ca un adevărat interlop sau, așa cum se exprimă vecinii, un „infractor internațional”. Încă de pe când era pe băncile liceului, Ionuț avea un comportament antisocial, furturile sau bătăile, atât în sat, cât și în municipiul Vaslui, ținându-se lanț, pe numele său fiind primite mai multe amenzi.

Din câte spun oamenii din sat, Ionuț Dăriescu își dădea aere de adevărat „șmecher” profitând și de asemănarea de nume cu binecunoscuții frați Dăriescu, cu toate că între el și aceștia nu este nicio legătură de rudenie.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ionuț Dăriescu a fost reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane și lipsire de libertate. Conform rechizitoriului, în cursul anului 2014, a obligat patru eleve – din care două minore – să întrețină relații sexuale contra-cost cu clienți recomandați de el. Ulterior, le-a convins pe acestea să se deplaseze în Grecia, unde chipurile, le-ar fi găsit loc de muncă ca menajere la un hotel. În loc de asta, Dăriescu le-a obligat prin bătăi și amenințări să practice prostituția, acestea fiind sechestrate, fără posibilitatea de a comunica cu familiile din România.

La termenul de ieri de la Tribunalului Vaslui, judecătorii au decis ca fiind „legală și temeinică măsura arestării preventive, luată prin Încheierea nr. 9/DLF din 23.01.2015 a Tribunalului Vaslui, împotriva inculpatului Dăriescu Ionuț, trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori (două acte materiale) și lipsire de libertate” și au menținut măsura arestării preventive.

La vestea arestării tânărului Dăriescu, odată cu familiile fetelor, scăpate din calvarul din Grecia, au răsuflat ușurați și vecinii acestuia, și autoritățile locale.

„Bine că am scăpat de această năpastă, care nu doar că a fãcut doar rele, dar a mai și pătat numele părinților, oameni apreciați în comunitate, dar și al celorlalți gospodari din Tanacu”, e de părere primarul comunei, Dănuț Dumitriu.

Trebuie menționat că la primăria comunei Tanacu, pe numele lui Ionuț Dăriescu s-au primit zeci de amenzi, în valoare totală de peste 10.000 lei, pentru tot felul de fapte antisociale, de la bătăi și furturi și până la fapte mai grave.

de Marian MOCANU Ionuț Dăriescu, tânărul din Tanacu care a convins, uneori cu forța, mai multe fete, dintre care două minore, să se prostitueze, va rămâne în continuare în arest preventiv. Individul a obligat mai multe fete să se practice prostituția, prima dată în Vaslui, apoi în Grecia, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori și lipsire de libertate. La doar 25 de ani, Ionuț Dăriescu, din Tanacu, tânăr care provine dintr-o familie de oameni cumsecade, esta deja cunoscut în comunitate ca un adevărat interlop sau, așa cum se exprimă vecinii, un „infractor internațional”. Încă de pe când…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: