Home » Sanatate » Situație alarmantă: În județ a crescut numărul avorturilor cu 68%

Situație alarmantă: În județ a crescut numărul avorturilor cu 68%

de Roxana NĂSTASĂ

Numărul avorturilor efectuate în sistem public la nivelul județului Vaslui în cursul anului 2014 a crescut cu 68% față de anul 2013. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dintre cele 1.355 de întreruperi de sarcină înregistrate în sistemul public în cursul anului 2014, 152 au fost la grupa de vârstă 15-19 ani și un avort a fost făcut unei fete cu vârsta mai mică de 15 ani.

„Ponderea cea mai mare a întreruperilor de sarcină se înregistrează la paciente care provin din mediul rural. La numărul de avorturi înregistrate în sistemul public se adaugă și intervențiile făcute în cabinetele private. Astfel, în sistem privat au fost înregistrate în 2014, un număr de 282 de întreruperi de sarcină”, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Un număr de 290 de avorturi dintre cele efectuate în sistemul public au fost înregistrate la Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Trei dintre medicii ginecologi ai spitalului vasluian, dintre care doi arestați preventiv, sunt cercetați pentru fapte de corupție, avorturi ilegale și internări fictive de pacienți.

Conducerea spitalului vasluian nu a putut furniza o situație cu avorturile efectuate la cerere, contra cost, deoarece chitanțierele au fost ridicate de anchetatori. Pentru un avort efectuat la cerere, spitalul are o taxă de 130 de lei.

de Roxana NĂSTASĂ Numărul avorturilor efectuate în sistem public la nivelul județului Vaslui în cursul anului 2014 a crescut cu 68% față de anul 2013. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dintre cele 1.355 de întreruperi de sarcină înregistrate în sistemul public în cursul anului 2014, 152 au fost la grupa de vârstă 15-19 ani și un avort a fost făcut unei fete cu vârsta mai mică de 15 ani. „Ponderea cea mai mare a întreruperilor de sarcină se înregistrează la paciente care provin din mediul rural. La numărul de avorturi înregistrate în sistemul public…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. unde e biserica in chestia asta? de ce nu reactioneaza biserica?
    la scoaterea orei de religie au sarit in sus popii iar aici pare ca nu intereseaza pe nimeni.cica suntem deam de crestini

%d blogeri au apreciat: