Home » National » Cutremur de 4,2 grade în Vrancea

Cutremur de 4,2 grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 21.10, în zona Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 143 de kilometri și a avut intensitatea II în zona epicentrală. Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Focșani (43 de kilometri), Mărășești (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) și Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la ora 05.48, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa: mediafax.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 21.10, în zona Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la adâncimea de 143 de kilometri și a avut intensitatea II în zona epicentrală. Orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Focșani (43 de kilometri), Mărășești (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) și Râmnicu Sărat (51 de kilometri). Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la ora 05.48, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Buzău.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: