Home » Invatamant » Deștepții de la Școala "Iorgu Radu" Bârlad

Deștepții de la Școala "Iorgu Radu" Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Peste 50 de elevi ai acestei școli au umplut „vitrina succeselor” cu diplome, medalii și cupe obținute la concursurile locale, județene și naționale.

Școala generală „Iorgu Radu” Bârlad (Școala nr. 1) are motive serioase să țină fruntea sus. De la începutul anului școlar, peste 50 de elevi s-au întors de la concursurile și olimpiadele locale, județene și chiar naționale organizate din septembrie și până acum, încărcați de premii si mențiuni, așa încât vitrina din cabinetul conducerii școlii s-a umplut de diplome, de cupe și de medalii.
Cele mai strălucitoare cupe au ajuns în mâinile câtorva elevi și profesori pentru care drumul succesului nu s-a încheiat. În afară de faptul că au obținut locul I, unii dintre ei strâng acum emoții pentru următorul nivel la care i-a ridicat rezultatele obținute: Andrei Mârzac (clasa a V-a) s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de lingvistică după ce a obținut locul I la faza județeană (pregătit de profesorul Mihaela Alexa); Alexandra Dangă, clasa a VI-a – locul I la Concursul Național „Noel dans la francophonie” (profesor Carmelina Barbălată); Diana Blăniță (clasa a VIII-a) – locul I la faza locală a Olimpiadei de limba engleză (profesor Simona Balan); Lucian Pușcașu (clasa a VIII-a) – locul I la Olimpiada de religie, faza locală (profesor Jenică Bodea); Daniela Chiriac (clasa a VIII-a) locul I la faza locală a Olimpiadei de matematică (profesor Ion Onuț); Denis Chipirliu (clasa a V-a) – locul I la faza locală a Olimpiadei de matematică (profesor Daniela Tamaș).
proca_marcel11Nu mai puțin meritoriu este locul al III-lea obținut la Concursul Național „Protejer la nature” de elevii: Theodora Costescu, Ioana Ciobârcă și Alexandra Dangă, de la clasa a VI-a, îndrumați de profesorii Carmelina Barbălată și Cristina Tudose.
„Rezultatul este unul peste medie, iar acest lucru nu poate fi decat un motiv de mândrie pentru noi. De-a lungul anilor, slujitorii acestei școli s-au străduit cu pasiune și dăruire să mențină școala pe locul I, care i-a fost parcă predestinat și de bun augur, potrivit devizei care o caracterizează cel mai bine – «Tradiție, modernitate, valoare». În susținerea acestei afirmații vin și în acest an rezultatele mai mult decât meritorii obținute la diferite concursuri și olimpiade scolare”, ne-a declarat Marcel Proca, directorul-adjunct al acestei unități de învățământ.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: