Home » Sport » HC Vaslui a pierdut cu Știința Bacău (23-26)

HC Vaslui a pierdut cu Știința Bacău (23-26)

de Roxana NĂSTASĂ

HC Vaslui i-a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, pe vecinii de la Știința Municipal Bacău, vicecampioana en-titre. Așa cum era de așteptat, oaspeții s-au impus în fața vasluienilor, scor 23-26. Echipa pregătită de Leonard Bibirig și Laurențiu Cozma a început bine partida, conducând cu 5-2 în minutul 8, însă băcăuanii au întors rezultatul. În urma acestui meci important, Știința Bacău a scăpat de griji în privința calificării în Play-off, în timp ce vasluienii noștri urmează să se bată pentru locul salvator 8 cu Steaua București și Potaissa Turda.

Sâmbătă seara, la Sala Polivalentă din Vaslui s-a disputat un meci de maximă importanță, atât pentru gazde, HC Vaslui care aveau nevoie de voctorie pentru a alunga grijile retrogradării, cât și pentru oaspeți, Știința Municipal Bacău, care au venit cu gând de victorie pentru a se apropia cât mai mult de locurile fruntașe. Din nefericire pentru elevii pregătiți de Leonard Bibirig și Laurențiu Cozma, partida s-a încheiat cu o înfrângere.

Deși meciul a debutat bine pentru handbaliștii vasluieni, conducând cu 5-2 în minutul 8, băcăuanii au reușit să întoarcă rezultatul la jumătatea primei reprize (7-8). Eliminarea lui Gabriel Bujor care, încercând să oprească un atac al oaspeților, și-a luat în brațe un adversar la 9 metri, urmată de eliminarea lui Mihai Bujor, a contat enorm pentru oaspeți care, în superioritate numerică fiind, au reușit să aibă la finalul primei reprize un avantaj de patru goluri (11-15).

Repriza secundă a început bine pentru băcăuani, care s-au impus în fața echipei vasluiene cu toate că s-au confruntat și ei cu o eliminare (Masachs). În echipa vasluiană, Pleșca i-a luat locul în poartă lui Pralea, schimbarea destabilizând atacul oaspeților. Din păcate, în loc să profite de acest lucru, băieții pregătiți de Leonard Bibirig și Laurențiu Cozma au avut ratări peste ratări. Cu toate astea, jucătorii vasluieni s-au apropiat la trei goluri, având șanse să revină în joc dacă Roșu nu ar fi ratat trimițând mingea peste poartă.

Schimbarea în poartă la Știința Bacău a fost decisivă pe finalul meciului, pentru că excelentul portar, Erhan a reușit să blocheze toate mingile. Patida s-a încheiat cu victoria binemeritată a oaspeților, scorul final fiind 26-23. Meciul nu a fost televizat, dar handbaliștii vasluienii s-au bucurat de o sală plină.

AU EVOLUAT:

HC VASLUI: 1. Bogdan PRALEA 2. Marius RAGEA 6. Mihai BUJOR 7. Marius IGNAT 9. Gabriel COTINGHIU 10. Călin HAGIU 11. Gabriel BUJOR 15. Sabin IGNAT 16. Alin PLEȘCA 17.Mădălin ȚUȚU 20. Andrei BEJINARIU 23. Dragoș SOARE 25.Alin ROȘU 27. Sandu IACOB 30. Bogdan RATA 91. Marian BARAC 93. Dragoș NEDELCU 94. Leonard ACATRINEI. Antrenori: Leonard BIBIRIG (A1) și Laurențiu COZMA (A2).

ȘTIINȚA MUNICIPAL BACĂU: 16. Răducu TAMAȘ 12. Ștefan GRIGORAȘ 20. Valeriu ERHAN 7. Marius BONDAR 13. Josep MASACHS 89. Claudiu STAN 73. Victor ALONSO 14. Michelin CELESTIN 4. Ionuț ROTARU 15. Mikk PINNONEN 19. Bogdan MOISĂ 10.Victor VARTIC 41. Alin CÎMPAN 21. Rareș PAUNICA 3. Dragoș IANCU 33. Martin JOHANNSON 24. Vladimir CARALI. Antrenori: Mateo GARRALDA (A1) și Sorin BÎRZĂ (A2).

de Roxana NĂSTASĂ HC Vaslui i-a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, pe vecinii de la Știința Municipal Bacău, vicecampioana en-titre. Așa cum era de așteptat, oaspeții s-au impus în fața vasluienilor, scor 23-26. Echipa pregătită de Leonard Bibirig și Laurențiu Cozma a început bine partida, conducând cu 5-2 în minutul 8, însă băcăuanii au întors rezultatul. În urma acestui meci important, Știința Bacău a scăpat de griji în privința calificării în Play-off, în timp ce vasluienii noștri urmează să se bată pentru locul salvator 8 cu Steaua București și Potaissa Turda. Sâmbătă seara, la Sala Polivalentă din Vaslui s-a disputat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: