Home » Social » Anii de facultate pot fi trecuți la stagiul de cotizare pentru pensie

Anii de facultate pot fi trecuți la stagiul de cotizare pentru pensie

de Roxana NĂSTASĂ

Perioada de timp în care o persoană urmează studii universitare poate fi inclusă în stagiul de cotizare necesar pentru obținerea pensiei. Ca această regulă să se aplice trebuie îndeplinite, însă, anumite condiții. În plus, în funcție de studiile universitare urmate, perioadele pot fi luate în considerare doar la obținerea anumitor categorii de pensie.
Vești bune pentru cei care au studii superioare pentru că printre acele perioade necontributive, se numără și cele în care asiguratul a urmat cursuri universitare de licență și/sau de doctorat.
Categoriile de pensie pentru care se poate lua în considerare, la calcularea stagiului de cotizare, perioada de studii de licență sunt pensia pentru limita de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș. În ceea ce privește studiile universitare de doctorat, sunt luate în considerare toate categoriile de pensie.
De menționat, că asigurații beneficiază de asimilarea anilor de studii universitare numai dacă nu realizează venituri pentru care este obligatorie plata contribuției de asigurări sociale.

de Roxana NĂSTASĂ Perioada de timp în care o persoană urmează studii universitare poate fi inclusă în stagiul de cotizare necesar pentru obținerea pensiei. Ca această regulă să se aplice trebuie îndeplinite, însă, anumite condiții. În plus, în funcție de studiile universitare urmate, perioadele pot fi luate în considerare doar la obținerea anumitor categorii de pensie. Vești bune pentru cei care au studii superioare pentru că printre acele perioade necontributive, se numără și cele în care asiguratul a urmat cursuri universitare de licență și/sau de doctorat. Categoriile de pensie pentru care se poate lua în considerare, la calcularea stagiului de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: