Home » Social » Caragață, mai tare ca Iohannis!

Caragață, mai tare ca Iohannis!

de Marian MOCANU

Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui și consilier local, a fost ales de 21% din votanți drept „politicianul anului în domeniul asistenței sociale” în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Acesta l-a devansat ca număr de voturi acordate chiar și pe președintele Klaus Johannis, care a obținut doar 9% din totalul de 7.885 voturi exprimate, dar și pe alți politicieni nominalizați, cum ar fi prim ministrul Victor Ponta (4%), Cătălin Predoiu, fostul ministru al justiției, ori Mihai Răzvan Ungureanu. Aproape la fiecare secțiune din cadrul galei se regăsesc asistenți sociali sau persoane care activează în acest domeniu din județul Vaslui.

Pe 17 martie, la Ateneul Român din București va avea loc a doua ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, eveniment organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România și care celebrează Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Astfel, se dorește recompensarea performanței și excelenței celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale și la promovarea profesiei de asistent social în anul 2014. Pentru cele 18 premii care se vor decerna la Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială au fost nominalizate 599 de persoane. În etapa de vot online s-au înregistrat 105,146 de voturi pentru persoanele nominalizate.

Îmbucurător pentru județul Vaslui este faptul că, la mai toate secțiunile, au fost nominalizați vasluieni, atât dintre asistenții sociali cu legătură directă cu acest domeniu, cât și în ceea ce privește ziariști care s-au implicat în promovarea în presa scrisă, ori a oamenilor politici care s-au dedicat acestui fenomen.

Astfel, la secțiunea Premiul asistentului social a anului 2014, printre cei cinci finaliști a fost nominalizată Monica Mereuță, în timp ce, pentru premiul de cel mai bun asistent social în domeniul protecției copilului concurează Gabriel Cătălin Broștic.

Nu sunt singurele domenii în care vasluienii au fost nominalizați la diferite categorii în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Astfel, la secțiunea „asistentul social pentru persoane cu dezabilități” a fost nominalizat Ionuț Bogdan Stan, la secțiunea „asistentul anului 2014 din domeniul sănătate – servicii medicale”, este nominalizat Viorel Sergiu Stratulat, la secțiunea „Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrarea socială a persoanei private de libertate” a fost desemnat, printre alte cinci persoane din țară, și vasluianca Andreea Golovatii, iar Daniela Urumov a fost nominalizată la categoria „Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice și îngrijirii la domiciliu.

Mirela Petcu

Mirela Petcu

Asistentul social Mirela Petcu a fost nomializată pentru activitatea în domeniul incluziunii sociale – economie socială, munca vasluiancei Gabriela Pitaru este recompensată prin nominalizarea la categoria asistență socială comunitară, iar Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui este una din cele doar cinci instituții din țară de profil nominalizatede către Colegiul Național al Asistenților Sociali, și Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) la premiul „Instituția anului 2014”.

Valeriu Caragață, cel mai votat politician în domeniul asistenței sociale

În cadrul celei de-a II-a ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială 2015, un vasluian, Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui, nominalizat la categoria „Politicianul anului în domeniul protecției sociale”. Din totalul de 7885 voturi exprimate pe portalul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, Valeriu Caragață a primit 1.625 voturi, repspectiv 21% din totalul opțiunilor, urmat, la 145 voturi, de Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța.

Interesant este că vasluianul Caragață, fost viceprimar până în anul 2012, actualmente consilier local și administrator al județului Vaslui, a depășit, în clasamentul personalităților implicate în domeniul asistenței sociale, mulți politicieni cunoscuți, printre care președintele Klaus Johannis, care a obținut doar 9% din totalul de 7.885 voturi exprimate, dar și pe alți politicieni nominalizați, cum ar fi prim ministrul Victor Ponta (4%), deputați sau primari cunoscuți, dar și Cătălin Predoiu, fostul ministru al justiției, ori Mihai Răzvan Ungureanu, ultimii doi fiind creditați cu mai puțin de 100 voturi, respsctiv sub 1% din totalul sufragiilor.

„Vis-a-vis de Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, doresc să declar că pentru mine a fost o provocare faptul că am fost nominalizat pentru premiul de Politicianul Anului, printre atâtea personalități ori reprezentanți ai ONG-urilor care fac din acest domeniu o preocupare constantă. Consider că un astfel de eveniment poate deveni o provocare pentru toți politicienii, un exemplu de bună pratică pentru ca, dincolo de calitatea de poitician, scopul principal este de a ajuta oamenii aflați în nevoie. În afara calității de administrator a județului și de cea de consilier local, calități din care am militat activ pentru persoanele care au nevoie de asistență socială, bănuiesc că un cuvânt important pentru această nominalizare l-a avut și munca mea în cadrul celor două ONG-uri, Lyons și Rotary, organizații care sunt deplin implicate în acest domeniu, cel a ajutorării semenilor aflați în nevoie. Pentru mine, nominalizarea în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială și mai ales a faptului că am fost votat de atât de multe persoane care mi-au apreciat activitatea și eforturile reprezintă nu doar o mulțumire, cât mai ales un imbold să continui pe aceeași cale, să depun mai multe eforturi pentru ajutorarea semenilor aflați în dificultate”, a declarat Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui, omul politic care a primit cele mai multe voturi la categoria „Politicianul anului 2014 în domeniul protecției sociale”.

de Marian MOCANU Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui și consilier local, a fost ales de 21% din votanți drept „politicianul anului în domeniul asistenței sociale” în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Acesta l-a devansat ca număr de voturi acordate chiar și pe președintele Klaus Johannis, care a obținut doar 9% din totalul de 7.885 voturi exprimate, dar și pe alți politicieni nominalizați, cum ar fi prim ministrul Victor Ponta (4%), Cătălin Predoiu, fostul ministru al justiției, ori Mihai Răzvan Ungureanu. Aproape la fiecare secțiune din cadrul galei se regăsesc asistenți sociali sau persoane care activează în acest…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: