Home » Sanatate » Gripa își scoate ghearele

Gripa își scoate ghearele

de Mihaela NICULESCU și Roxana NĂSTASĂ

În doar două zile, circa 400 de oameni cu gripă, viroze și pneumonii au înțesat culoarele Urgențelor spitalului bârlădean. În Secția de Infecțioase accesul a fost restricționat, iar vizitatorii nu au voie fără măști respiratorii.

Dacă până săptămâna trecută medicii din județul nostru aduceau în discuție primele cazuri de gripă, suspiciunile s-au confirmat tot mai mul în ultimele zile, astfel încât ele nu mai necesită trimiterea probelor la Institutul Cantacuzino, ci sunt tratate ca și cazuri de gripă, cu medicația specifică.
Fenomenul este în plină desfășurare, dovadă fiind numărul prezentărilor din week-end la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, unde s-au înregistrat nu mai puțin de 400 de pacienți dintre care cei mai mulți cu viroze și simptomatologie de gripă.
„Caracteristica ultimelor zile o reprezintă creșterea semnificativă a cazurilor de viroze respiratorii, gripă, pneumonii și alte complicații ale acestora. În ultima săptămână, s-au înregistrat opt cazuri de suspiciuni de gripă, ceea ce a determinat medicii infecționiști să le trateze după simptomatologie ca atare”, a declarat dr. Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.
Secția de Boli infecțioase este arhiplină ca urmare a creșterii numărului pacienților cu viroză și gripă. Pacienți mulți sunt internați și la secțiile Medicină internă, Cronici, Pneumologie și Pediatrie.
„Pentru a limita cât mai mult răspândirea gripei, am restricționat accesul aparținătorilor în secția de boli infecțioase. Un singur aparținător va fi admis la vizitarea unui pacient pentru a proteja atât pacienții cât și aparținătorii de eventuala contaminare. Pentru început, vom oferi măști respiratorii pentru vizitatorii care intră în secția de boli infecțioase, urmând ca, în funcție de ce va urma, să limităm accesul și în celelalte secții aglomerate, și să oferim și acolo vizitatorilor măști de protecție”, a mai spus dr. Gabriela Daniș.

Încă două cazuri de gripă confirmate

După ce două femei, una de 41 de ani și alta de 25 de ani au contactat virusul gripal, alte două s-au ales cu el, ambele din mediul urban, una de 62 de ani, alta de 57 de ani. „S-au confirmat și celelalte două suspiciuni în urma probelor efectuate la București. Este vorba de două persoane de sex feminin, din mediul urban, una din Bârlad, în vârstă de 62 de ani și una din Vaslui, de 57 de ani” a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt al DSP Vaslui.
La nivel național, gripa face ravagii în aceasta perioadă, în ultima săptămână, fiind înregistrate și cinci decese din această cauză. Până acum au fost diagnosticate cu gripă 400 de persoane, majoritatea în București, Iași și Constanța.
Medicii atrag atenția că este foarte important ca pacienții să trateze corespunzător gripa, pentru a nu se ajunge la complicații.

de Mihaela NICULESCU și Roxana NĂSTASĂ În doar două zile, circa 400 de oameni cu gripă, viroze și pneumonii au înțesat culoarele Urgențelor spitalului bârlădean. În Secția de Infecțioase accesul a fost restricționat, iar vizitatorii nu au voie fără măști respiratorii. Dacă până săptămâna trecută medicii din județul nostru aduceau în discuție primele cazuri de gripă, suspiciunile s-au confirmat tot mai mul în ultimele zile, astfel încât ele nu mai necesită trimiterea probelor la Institutul Cantacuzino, ci sunt tratate ca și cazuri de gripă, cu medicația specifică. Fenomenul este în plină desfășurare, dovadă fiind numărul prezentărilor din week-end la Compartimentul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: