Home » Justitie » Se vrea liber după ce și-a omorât fratele la băutură

Se vrea liber după ce și-a omorât fratele la băutură

de Marian MOCANU

După ce, în anul 2010, și-a omorât în bătaie fratele, fiind condamnat la 19 ani de închisoare, Dănuț Buzdugan vrea revizuirea procesului, în speranța că va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Judecătorii Curții de apel Iași au respins apelul, însă ucigașul a cerut revizuirea dosarului și la Tribunalul Vaslui, acolo unde, pe data de 11 martie se va judeca solicitarea sa.

La sfârșitul anului 2010, o crimă oribilă a zguduit satul Tanacu: Danuț Buzdugan și-a omorât la beție fratele mai mare, zdrobindu-l în bătaie cu un par. Totul a plecat de la o ceartă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Cei doi frați, Mihai și Dănuț Buzdugan, după ce au fost la câmp, s-au aghezmuit bine la cârciuma din sat, după care au continuat să bea și acasă. Dat fiind că fratele mai mare i-a reproșat faptul că, deși are cinci copii, din care unul major, cheltuie banii pe băutură, Dănuț nu a mai rezistat și a luat un par, cu care l-a lovit până ce a decedat.

În luna iunie 2011, judecătorii vasluieni au dat sentința – 19 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav – rămasă definitivă în urma apelului judecat de magistrații ieșeni.

După ce a executat mai puțin de patru ani de închisoare, Dănuț Buzdugan dorește rejudecarea dosarului, mizând pe o lege favorabilă prevăzută de noul Cod Penal, intrat în vigoare în luna februarie anul trecut.

Ieri, magistrații Curții de Apel Iași au respins contestația la executare formulată de ucigaș, acesta mai având o ultimă șansă la Tribunalul Vaslui, acolo unde este pe rol o cerere de revizuire formulată de Dănuț Buzdugan, cu termen de judecată 11 martie.

de Marian MOCANU După ce, în anul 2010, și-a omorât în bătaie fratele, fiind condamnat la 19 ani de închisoare, Dănuț Buzdugan vrea revizuirea procesului, în speranța că va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Judecătorii Curții de apel Iași au respins apelul, însă ucigașul a cerut revizuirea dosarului și la Tribunalul Vaslui, acolo unde, pe data de 11 martie se va judeca solicitarea sa. La sfârșitul anului 2010, o crimă oribilă a zguduit satul Tanacu: Danuț Buzdugan și-a omorât la beție fratele mai mare, zdrobindu-l în bătaie cu un par. Totul a plecat de la o ceartă, pe fondul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: