Home » Justitie » Șoferiță aproape de comă alcoolică

Șoferiță aproape de comă alcoolică

de Marian MOCANU

Un accident banal, petrecut în seara de duminică, 22 februarie, chiar în centrul municipiului Vaslui, a dus la stabilirea unui nou record local de alcoolemie înregistrat în rândul șoferițelor. O femeie de 45 de ani, din Bacău, aflată în trecere prin municipiul Vaslui, nu doar că a băut peste limită, dar a condus în această stare de beție cruntă, în ciuda faptului că în autoturism se afla și fiica sa, de numai șase ani! Dată fiind starea avansată de ebrietate în care se afla, șoferița a intrat în pilonii de separare a benzilor de pe strada principală a municipiului reședință, făcându-și mașina praf și punând în pericol viața copilei.

Duminică seara, în jurul orei 21, un autoturism condus de o șoferiță din Bacău a lovit pilonii care fac demarcația celor două sensuri de mers din zona Palatului Copiilor Vaslui, pe cealaltă bandă a străzii Ștefan cel Mare efectuându-se lucrări de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă a orașului. Deși părea un accident minor, soldat cu avarierea autovehicolului care nu a mai putut continua deplasarea, polițiștii rutieri chemați la fața locului, au avut o surpriză, constatând că șoferița era sub influiența băuturilor alcoolice, lucru care, se pare, a și cauzat evenimentul rutier.

Fiind testată cu alcooltestul, conducătoarea auto în vârstă de 45 de ani din Bacău, a fost înregistrată cu o alcoolemie în aerul expirat de 1,30 mg/litru, ceea ce ar însemna o alcoolemie de peste 2,5 mg/litru în sânge, aproape de comă alcoolică.

Individa care s-a urcat la volan în stare vădită de ebrietate nu a ținut cont că reprezintă un pericol public, și nici de faptul că în autoturism se mai afla și fiica sa, în vârstă de doar șase ani, ci a sperat că va putea ajunge acasă. Din fericire, finalul evenimentului a fost unul fericit, doar autovehicolul având de suferit, în urma coliziunii fiind sparte atât radiatorul, cât și baia de ulei.

Pe numele șoferiței bete a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

de Marian MOCANU Un accident banal, petrecut în seara de duminică, 22 februarie, chiar în centrul municipiului Vaslui, a dus la stabilirea unui nou record local de alcoolemie înregistrat în rândul șoferițelor. O femeie de 45 de ani, din Bacău, aflată în trecere prin municipiul Vaslui, nu doar că a băut peste limită, dar a condus în această stare de beție cruntă, în ciuda faptului că în autoturism se afla și fiica sa, de numai șase ani! Dată fiind starea avansată de ebrietate în care se afla, șoferița a intrat în pilonii de separare a benzilor de pe strada principală…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. bravo mariane esti tare

%d blogeri au apreciat: