Home » Social » Spectacol de Dragobete

Spectacol de Dragobete

de Roxana NĂSTASĂ
Pe 24 februarie, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereții în Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții.
La noi, Dragobete era ziua când fetele și băietii se îmbrăcau în haine de sărbătoare și, dacă timpul era frumos, porneau în grupuri prin lunci și păduri, cântând și căutând primele flori de primavară. Fetele strângeau în această zi ghiocei, viorele și tămaioase, pe care le puneau la icoane, pentru a le păstra până la Sânziene, când le aruncau în apele curgătoare.
Dorind să păstreze tradiția, Primăria municipiului Vaslui readuce în fața vasluienilor pe Dragobete, printr-un spectacol organizat în Centrul Civic, marți 24 februarie, începând cu orele 17.00.
Pe scenă vor urca soliștii Orchestrei Rapsodia Vasluiului, Ansamblul Floarea Dorului și grupul Bubbles, de la Palatul Copiilor.
„Îi așteptăm pe toți vasluienii în Centrul Civic, de Dragobete, pentru a se îndrăgosti din nou de tradițiile românești” a declarat Radu Bobică, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Pe 24 februarie, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereții în Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții. La noi, Dragobete era ziua când fetele și băietii se îmbrăcau în haine de sărbătoare și, dacă timpul era frumos, porneau în grupuri prin lunci și păduri, cântând și căutând primele flori de primavară. Fetele strângeau în această zi ghiocei, viorele și tămaioase, pe care le puneau la icoane, pentru a le păstra până la Sânziene, când le aruncau în apele curgătoare. Dorind să păstreze tradiția, Primăria municipiului Vaslui readuce în fața vasluienilor pe Dragobete,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: