Home » Justitie » Dosare penale pentru șoferi iresponsabili

Dosare penale pentru șoferi iresponsabili

de Roxana NĂSTASĂ

În ultimele două zile, mai mulți conducători auto au fost depistați de polițiștii din județ, în timp ce încălcau prevederile legale.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului, l-au depistat pe Marian B., de 50 ani, din municipiul Bârlad, care conducea un autovehicul pe strada Republicii din localitate, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Un alt șofer, Cătălin G., de 26 ani, din municipiul Vaslui, a condus un autoturism pe strada Filaturii, din localitatea de domiciliu, deși se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost oprit pentru control de către un echipaj mixt, format dintr-un polițist din cadrul Biroului Rutier Vaslui și un polițist local. În urma testării alcoolscopice a acestuia a reieșit o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Un alt conducător auto care a ignorat regulile stabilite prin lege privind circulația pe drumurile publice este și Ion G., din Republica Moldova, care a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Huși. În momentul verificării actelor prezentate, polițiștii au constatat că permisul de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, motiv pentru care pe numele lui bârbatului a fost întocmit dosar penal

de Roxana NĂSTASĂ În ultimele două zile, mai mulți conducători auto au fost depistați de polițiștii din județ, în timp ce încălcau prevederile legale. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului, l-au depistat pe Marian B., de 50 ani, din municipiul Bârlad, care conducea un autovehicul pe strada Republicii din localitate, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde i-au fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: