Home » National » Raport european: Firmele romanesti, impovarate de coruptie

Raport european: Firmele romanesti, impovarate de coruptie

Ineficiența administrației publice și corupția reprezintă o povară suplimentară pentru companiile din România, se arată în Raportul de țară pe 2015 al Comisiei Europene, transmite Mediafax.

România se plasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privința transparenței guvernamentale și printre ultimele trei țări în termenii calității legislației și controlul corupției, potrivit indicatorilor Băncii Mondiale din 2013, se arată în raportul CE.

De asemenea, corupția și ineficiența birocratică a guvernului sunt identificate de World Economic Forum ca principalele obstacole în calea competitivității României.

“Îmbunătățrea activității administrației publice poate avea loc dacă va fi aplicată cu succes Strategia pentru Administrație Publică aprobată în octombrie 2014″, potrivit Comisiei Europene.

Pe lângă ineficiența serviciilor administrative, România înregistrează un nivel scăzut al utilizării de către cetățeni, de sub două cincimi dintre aceștia, a serviciilor online e-Government.

Potrivit datelor CE din 2014, gradul de utilizare a serviciilor e-Government pentru operațiuni curente de afaceri este la nivelul cel mai scăzut din Uniunea Europeană, în timp ce în privința transprenței guvernamentale România se află pe penultimul loc, se arată în raport.

Sursa: money.ro

Ineficiența administrației publice și corupția reprezintă o povară suplimentară pentru companiile din România, se arată în Raportul de țară pe 2015 al Comisiei Europene, transmite Mediafax. România se plasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privința transparenței guvernamentale și printre ultimele trei țări în termenii calității legislației și controlul corupției, potrivit indicatorilor Băncii Mondiale din 2013, se arată în raportul CE. De asemenea, corupția și ineficiența birocratică a guvernului sunt identificate de World Economic Forum ca principalele obstacole în calea competitivității României. “Îmbunătățrea activității administrației publice poate avea loc dacă va fi aplicată cu succes Strategia pentru Administrație Publică…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: