Home » Administratie » Amânare la depunerea de cereri de subvenții în agricultură

Amânare la depunerea de cereri de subvenții în agricultură

de Marian MOCANU

Teoretic, de azi ar fi trebuit să demareze campania de primire a cererilor de subvenții în agricultură pentru programul Schemei de Plată Unice pe Suprafață (SAPS) 2015, subvenții de care sunt dependenți peste 24.000 de fermieri vasluieni. Dat fiind însă faptul că, din acest an, Uniunea Europeană a impus unele modificări la metodologia de acordare a SAPS, aceste norme nefiind încă finalizate, campania de depunere a cererilor va demara cu întârziere în acest an.

Deocamdată, nici lucrătorii Agențiilor de Plăți și Intervenții pentru Agricultură nu au fost instruiți cu privire la conținutul dosarelor ce vor fi întocmite de fermieri în vederea obținerii de subvenții, ulterior ur,ând să aibă loc o instruire a factorilor locali, respectiv a lucrătorilor din primăriile locale, aceștia având un rol important în activitatea de depunere a cererilor. surse neoficiale susțin că campania de depunere a cererilor de subvenții privind plata pe suprafață va demara cel mai devreme la jumătatea lunii martie, cu două săptămâni întârziere față de anii trecuți, perioada de depunere urmând a fi prelungită corespunzător, respectiv până la sfâșitul lunii mai, respectiv iunie, în ultimul caz cu plata unei penalități de întârziere de 1%/zi.

În anul 2014, 27.205 fermieri vasluini, care au în proprietate sau folosință aproape 270.000 hectare de teren agricol au beneficiat de subvenția pe unitatea de suprafață.

de Marian MOCANU Teoretic, de azi ar fi trebuit să demareze campania de primire a cererilor de subvenții în agricultură pentru programul Schemei de Plată Unice pe Suprafață (SAPS) 2015, subvenții de care sunt dependenți peste 24.000 de fermieri vasluieni. Dat fiind însă faptul că, din acest an, Uniunea Europeană a impus unele modificări la metodologia de acordare a SAPS, aceste norme nefiind încă finalizate, campania de depunere a cererilor va demara cu întârziere în acest an. Deocamdată, nici lucrătorii Agențiilor de Plăți și Intervenții pentru Agricultură nu au fost instruiți cu privire la conținutul dosarelor ce vor fi întocmite…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile