Home » Invatamant » S-au ocupat aproape toate locurile la clasa pregătitoare

S-au ocupat aproape toate locurile la clasa pregătitoare

De Roxana NĂSTASĂ

N-au trecut decât câteva zile de când s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare și școlile au fost luate cu asalt, ocupându-se aproape toate locurile. Cu toate că înscrierile se fac până pe 13 martie, părinții ar trebui să se grăbească pentru a prinde un loc la școala unde doresc să învețe micuțul lor.

La mai toate școlile vasluiene, încă din primele două zile s-au ocupat aproape jumătate din locurile dfisponibile, iar la patru zile de la startul înscrierilor, trei sferturi. De exemplu, la Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui, conform directorului instituției, Sorin Popoiu, de luni până joi s-au ocupat nu mai puțin de trei clase din cele patru disponibile.

Părinții sau tutorii legali mai au multe zile la dispoziție pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, ultima zi de înscrieri fiind 13 martie, însă trebuie să ia în calcul că este posibil să nu mai fie locuri unde își doresc.

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8 – 20 (luni-vineri), respectiv 8 – 13 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afișate candidații înmatriculați, numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfășura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afișa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

De Roxana NĂSTASĂ N-au trecut decât câteva zile de când s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare și școlile au fost luate cu asalt, ocupându-se aproape toate locurile. Cu toate că înscrierile se fac până pe 13 martie, părinții ar trebui să se grăbească pentru a prinde un loc la școala unde doresc să învețe micuțul lor. La mai toate școlile vasluiene, încă din primele două zile s-au ocupat aproape jumătate din locurile dfisponibile, iar la patru zile de la startul înscrierilor, trei sferturi. De exemplu, la Școala „Ștefan cel Mare” din Vaslui, conform directorului instituției, Sorin Popoiu, de luni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: