Home / Sanatate / Surprize la concursul de asistenți medicali la Spitalul “Beldiman”

Surprize la concursul de asistenți medicali la Spitalul “Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

Săptămâna trecută, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, s-a încheiat concursul pentru ocuparea mai multor posturi de asistenți medicali, îngrijitori și infirmieri. Ceea ce le-a dat planul peste cap unor candidați a fost schimbarea metodologiei de organizare a concursului. Două din cele nouă posturi de asistenți medicali nu au fost ocupate din cauza slabei pregătiri a candidaților.

Organizatorii concursului spun că, anul acesta, metodologia de organizare a concursului a fost modificată tocmai pentru a nu se mai ajunge la angajări pe criterii de favoritism. Subiectele nu au mai fost propuse doar de către șefii de secție, ca până acum, ci de comisia de examinare, din care au făcut parte șefii de secție și asistenții șefi, Cristina Sârbu – director de îngrijiri medicale, Tatiana Buescu – președinta Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor, și, ca observatori, un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și Cristi Puțeanu, vicepreședinte Sanitas Vaslui.

Au fost concepute 100 de subiecte, iar fiecare candidat a trebuit să dezvolte subiectul pe care l-a tras la sorți. Fiecare a scris după cât a învățat și, din păcate, prea puțini au învățat temeinic. De exemplu, din cei patru candidați înscriși pentru postul de asistent medical vacant la secția Medicală – Interne, un singur candidat a reușit să convingă comisia, abia după interviu.

Deși una dintre cele mai importante secții – Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), avea disponibile două posturi de asistenți medicali, niciunul din cei cinci candidați înscriși nu a reuși să treacă de proba scrisă. Posturile vor fi scoase din nou la concurs în următoarea perioadă.
Bine pregătiți au fost doi candidați, care au și fost admiși: un asistent medical pentru secția Boli infecțioase și unul pentru secția Pneumologie. De asemenea, s-au prezentat destul de bine și alți doi care au câștigat posturile de asistenți medicali vacante la Secția Reanimare. Au fost ocupate și postul de asistent de la Sterilizare cât și cel de asistent dietetician de la Pediatrie.

Comisia de examinare a fost surprinsă de faptul că cel mai bine pregătiți s-au dovedit a fi asistenții debutanți, față de cei care lucrau deja ca asistenți pe perioadă determinată și care s-au bazat pe așa-zisa practică, mai mult decât pe aprofundarea teoriei. Dacă asistenții medicali au cam dat-o în bară, lăsând neocupate două posturi, cele patru locuri de îngrijitori și infirmiere au fost ocupate.

de Mihaela NICULESCU Săptămâna trecută, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, s-a încheiat concursul pentru ocuparea mai multor posturi de asistenți medicali, îngrijitori și infirmieri. Ceea ce le-a dat planul peste cap unor candidați a fost schimbarea metodologiei de organizare a concursului. Două din cele nouă posturi de asistenți medicali nu au fost ocupate din cauza slabei pregătiri a candidaților. Organizatorii concursului spun că, anul acesta, metodologia de organizare a concursului a fost modificată tocmai pentru a nu se mai ajunge la angajări pe criterii de favoritism. Subiectele nu au mai fost propuse doar de către șefii de secție, ca…

Review Overview

About Simona Vasile

One comment

  1. tot aia care au dat banul erau pregatiti :))

x

Check Also

#COVID-19 și cancerul: risc crescut de evoluție severă a infecției. Îngrijirea pacienților cu cancer în timpul pandemieiDr. Carmina Georgescuon 24,martie 2020 , 4:55 pm at 16:55

Modul în care tratăm cancerul se va schimba mult ...

#COVID19. Taiwan controlează epidemia la numai 130 km de China continentală. Doar 216 de cazuri diagnosticate, în 3 luni. Cum a reușit?Dr. Amelia Voineaon 24,martie 2020 , 2:50 pm at 14:50

Taiwan se află la 130 de kilometri de China ...

#COVID-19. ANALIZĂ. 5 posibile explicații pentru numărul mare de decese din Italia. Profilul mortalității: nicio victimă sub 30 de ani, vârsta medie – 80 de ani, 99% aveau și alte boli.Dr. Carmina Georgescuon 25,martie 2020 , 6:04 pm at 18:04

Italia este în momentul de față cea mai afectată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: