Home » Justitie » Trimisă în judecată pentru pruncucidere

Trimisă în judecată pentru pruncucidere

de Marian MOCANU

Ana Maria Surleac, tânăra din Solești care, în vara anului 2013, și-a ucis pruncul nou născut și l-a aruncat în latrina din curte, va fi judecată pentru pruncucidere. O altă tânără din Huși care și-a omorât pruncul a fost condamnată de curând la doi ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.

 În vara anului 2013, o tânără a ajuns în atenția prolițiștilor după ce vecinii au anunțat că, deși urma să nască, femeia nu a fost văzută cu bebeluș, sarcina dispărând dintr-o dată.

Polițiștii vasluieni au aflat că Ana Maria Surleac ar fi născut acasă, ea declarând inițial că, după ce a născut, a înfășurat copilul cu o pătură, chiar a doua zi l-ar fi găsit mort, după care, de teamă, l-a aruncat în latrina din curtea gospodăriei. Femeia a declarat că a făcut acest lucru de teama soțului ei, care bănuia că copilul respectiv nu ar fi al lui, ci dintr-o relație din afara căsătoriei.

La mai bine de un an și jumătate de la demararea cercetărilor, procurorii au finalizat dosarul, dispunând trimiterea în judecată a femeii sub acuzația de pruncucidere, cu atât mai mult cu cât expertiza psihiatrică de specialitate a stabilit că femeia a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

După aflarea oribilei fapte, primăria locală și asistenții sociali au deschis propriile anchetei, în urma cărora ceilalți doi copii ai femeii, de doi și respectiv șase ani, au fost luați din îngrijirea ei și dați în grija bunicilor, soțul femeii divorțând la scurt timp.

Dacă va fi găsită vinovată, Ana Maria Surleac riscă până la cinci ani de închisoare cu executare, pentru pruncucidere.

O altă tânără din Bunești Averești, elevă la un liceu din Huși, Mădălina Roxana Diaconu care la fel, în vara trecută și-a omorât copilul imediat după ce i-a dat viață, a fost condamnată recent de magistrații Curții de Apel Iași la doi ani de închisoare, cu executarea pedepsei. Inițial, judecătorii vasluieni îi dăduseră o pedepasă similară, dar cu suspendarea executării.

de Marian MOCANU Ana Maria Surleac, tânăra din Solești care, în vara anului 2013, și-a ucis pruncul nou născut și l-a aruncat în latrina din curte, va fi judecată pentru pruncucidere. O altă tânără din Huși care și-a omorât pruncul a fost condamnată de curând la doi ani de închisoare cu executare, sentința fiind definitivă.  În vara anului 2013, o tânără a ajuns în atenția prolițiștilor după ce vecinii au anunțat că, deși urma să nască, femeia nu a fost văzută cu bebeluș, sarcina dispărând dintr-o dată. Polițiștii vasluieni au aflat că Ana Maria Surleac ar fi născut acasă, ea declarând…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: