Home » Justitie » Polițistul Andrunache rămâne în arest preventiv

Polițistul Andrunache rămâne în arest preventiv

Marian MOCANU

Magistrații Tribunalului Vaslui au respins, ieri, contestația formulată de polițistul de frontieră Andrei Andrunache împotriva sentinței judecătorilor hușeni, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Polițistul de frontieră este acuzat de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce, pe 22 februarie, a lovit un copil cu mașina pe trotuar, iar apoi a fugit din zonă, ulterior soția acestuia luând asupra ei vina producerii accidentului.

Andrei Andrunache, polițistul de frintieră care nu și-a asumat responsabilitatea accidentării unui copil în vârstă de 13 ani, aflat la acel moment pe trotuarul unei străzi din municipiul Huși, va rămâne după gratii în următoarele 30 de zile, acesta fiind cercetat în stare de arest preventiv pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Andrunache și-a pus inițial soția, Gina, să mintă polițiștii cu privire la cine conducea la momentul producerii accidentului, asta după ce inițial a dispărut de la locul faptei, chipurile de frica localnicilor din zonă.

Abia a doua zi, când a aflat că martorii au declarat că de la volanul bolidului BMW înmatriculat în Marea Britanie care a spulberat tot în cale, din cauza vitezei excesive cu care circula pe Calea Basarabiei, a coborât un bărbat, și nu o femeie, Andrei Andrunache s-a predat polițiștilor.

Ulterior, după ce a fost audiat timp de mai multe ore, s-a luat măsura reținerii preventive, judecătorii hușeni, admițând propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile propusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Din câte se pare, accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive, bolidul condus de polițistul de frontieră având circa 130 km/oră. La un moment dat, vehicolul a pătruns pe sensul opus de mers, unde a lovit în plin un copil aflat pe trotuar, rănindu-l grav, după care a dărâmat gardul unei locuinței pe o porțiune de câțiva metri.

Copilul accidentat, a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași, unde medicii l-au diagnosticat cu contuzie abdominală, contuzie pulmonară, traumatism cranio-cerebral și fracturi multiple la picioare, suferind deja, săptămâna trecută, o primă intervenție chirurgicală.

Dacă va fi găsit vinovat, Andrei Andrunache riscă nu doar câțiva ani de închisoare, dar și pierderea calității de polițist de frontieră.

Marian MOCANU Magistrații Tribunalului Vaslui au respins, ieri, contestația formulată de polițistul de frontieră Andrei Andrunache împotriva sentinței judecătorilor hușeni, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Polițistul de frontieră este acuzat de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce, pe 22 februarie, a lovit un copil cu mașina pe trotuar, iar apoi a fugit din zonă, ulterior soția acestuia luând asupra ei vina producerii accidentului. Andrei Andrunache, polițistul de frintieră care nu și-a asumat responsabilitatea accidentării unui copil în vârstă de 13 ani, aflat la acel moment pe trotuarul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: