Home » World » Rusia va avea 50 de nave și submarine suplimentare în 2015. Unele ar putea ajunge în Marea Neagră

Rusia va avea 50 de nave și submarine suplimentare în 2015. Unele ar putea ajunge în Marea Neagră

Forțele navale ruse vor primi 50 de nave și submarine militare noi sau modernizate în cursul anului 2015, dintre care unele probabil vor fi staționate în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Alianța Nord-Atlantică din cauza crizei ucrainene, informează International Business Times.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat anul trecut un plan amplu de modernizare a Forțelor navale.

Potrivit Itar-Tass, forțele navale ruse vor primi anul acesta 50 de nave și submarine noi sau modernizate, inclusiv submersibile cu propulsie nucleară de tip Borei.

„În cursul anului 2015, Forțele navale vor primi două submarine cu propulsie nucleară – Vladimir Monomah și Aleksander Nevski -, două submarine multirol și cinci nave de suprafață”, a confirmat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de Itar-Tass.

Potrivit site-ului Lenta.ru, cele mai multe dintre cele 50 de nave militare sunt noi, dar vor fi și ambarcațiuni modernizate.

„Perioada de stagnare în dezvoltarea capacităților navale ruse a trecut de mult”, a avertizat amiralul Viktor Șirkov, comandantul Forțelor navale ruse.

Amiralul Viktor Șirkov anunțat în mai 2014 că Flota rusă de la Marea Neagră va primi 30 de nave militare, submarine și ambarcațiuni auxiliare în următorii șase ani. Potrivit Ministerului rus al Apărării, printre navele care vor fi aduse în Marea Neagră figurează șase fregate din clasa Grigorovici și șase submarine cu propulsie hibridă (diesel-electric) din clasa Varșavianka.

Sursa; mediafax.ro

 

Forțele navale ruse vor primi 50 de nave și submarine militare noi sau modernizate în cursul anului 2015, dintre care unele probabil vor fi staționate în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Alianța Nord-Atlantică din cauza crizei ucrainene, informează International Business Times. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat anul trecut un plan amplu de modernizare a Forțelor navale. Potrivit Itar-Tass, forțele navale ruse vor primi anul acesta 50 de nave și submarine noi sau modernizate, inclusiv submersibile cu propulsie nucleară de tip Borei. "În cursul anului 2015, Forțele navale vor primi două submarine cu propulsie nucleară - Vladimir Monomah și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: