Home » Invatamant » La Vaslui, nu s-a simulat bacalaureatul la limba și literatura maternă

La Vaslui, nu s-a simulat bacalaureatul la limba și literatura maternă

de Roxana NĂSTASĂ

După ce luni au avut de furcă cu Tudor Arghezi la simularea la Limba și Literatura Română, liceenii din ani terminali au de înfruntat astăzi examenul la proba obligatorie a profilului. Simularea examenului de Bacalaureat 2015 a continuat și ieri cu proba la limba maternă, însă în județul Vaslui, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, nu a fost niciun candidat.
Potrivit calendarului, ieri a avut loc simularea examenului de bacalaureat la Limba și Literatura Maternă, fiind testate cunoștințele elevilor de clasele a XI-a și a XII-a care aparțin minorităților naționale. Testarea la limba maternă se susține la limbile maghiară, germană, slovacă, turcă, sârbă, croată și ucraineană, cu subiect unic la nivel național la fiecare dintre acestea.
Conform reprezentanților educației vasluiene, în județ, nu avem astfel de elevi, așa că la Limba și Literatura Maternă nu a fost nimeni testat ieri. Așadar, după o pauză de o zi, elevii vor simula astăzi examenul de bacalaureat la proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie, urmând ca mâine, cei de clasa a XII-a să-și exerseze nivelul de cunoștințe la proba la alegere a profilului.
Rezultatele vor fi afișate în 12 martie și, la fel ca la simulările de la evaluarea națională, notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

de Roxana NĂSTASĂ După ce luni au avut de furcă cu Tudor Arghezi la simularea la Limba și Literatura Română, liceenii din ani terminali au de înfruntat astăzi examenul la proba obligatorie a profilului. Simularea examenului de Bacalaureat 2015 a continuat și ieri cu proba la limba maternă, însă în județul Vaslui, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, nu a fost niciun candidat. Potrivit calendarului, ieri a avut loc simularea examenului de bacalaureat la Limba și Literatura Maternă, fiind testate cunoștințele elevilor de clasele a XI-a și a XII-a care aparțin minorităților naționale. Testarea la limba maternă se susține la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: