Home » World » Garry Kasparov, despre asasinarea lui Boris Nemțov: Elita lui Putin consideră că poate face orice

Garry Kasparov, despre asasinarea lui Boris Nemțov: Elita lui Putin consideră că poate face orice

Fostul campion mondial la șah și opozant al Kremlinului Garry Kasparov a acuzat miercuri, la Washington, elita președintelui rus Vladimir Putin de asasinarea lui Boris Nemțov, afirmând că aceasta consideră că poate face orice în Rusia, relatează agenția ucraineană Ukrinform.

„Boris Nemțov a fost ucis deoarece așa ceva este posibil (în Rusia). Putin și elita sa consideră că după 15 ani de putere totul este posibil, că poate face orice”, a acuzat Kasparov în fața Subcomitetului pentru Europa din Senatul american.

„Boris (Nemțov) a fost un critic vehement al unui stat polițienesc care nu tolerează criticile”, a continuat el, adăugând că opozantul rus se pregătea să prezinte un raport cu dovezi privind „prezența trupelor rusești în Ucraina”.

Anterior, Garry Kasparov, care locuiește acum în Statele Unite, a declarat că asasinarea lui Boris Nemțov arată că regimul Putin și cei care îl susțin mint atunci când spun că sprijinul popular este puternic.

„Dacă ai 86 la sută sprijin, de ce ai ucide pe cineva ca Boris?”, a declarat fostul campion mondial la șah. „El ar putea ajunge la două milioane de persoane online în cel mai bun caz. O demonstrație strânge câteva sute de persoane cel mult. Așa că dacă ești încrezător, de ce să faci asta?”, a întrebat Kasparov.

Boris Nemțov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Vladimir Putin, a fost împușcat mortal vineri seară, în apropierea Kremlinului.

Sursa: mediafax.ro

Fostul campion mondial la șah și opozant al Kremlinului Garry Kasparov a acuzat miercuri, la Washington, elita președintelui rus Vladimir Putin de asasinarea lui Boris Nemțov, afirmând că aceasta consideră că poate face orice în Rusia, relatează agenția ucraineană Ukrinform. "Boris Nemțov a fost ucis deoarece așa ceva este posibil (în Rusia). Putin și elita sa consideră că după 15 ani de putere totul este posibil, că poate face orice", a acuzat Kasparov în fața Subcomitetului pentru Europa din Senatul american. "Boris (Nemțov) a fost un critic vehement al unui stat polițienesc care nu tolerează criticile", a continuat el, adăugând…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: