Home » Justitie » Șeful mascaților, condamnat cu suspendare

Șeful mascaților, condamnat cu suspendare

de Marian MOCANU

Magistrații vasluieni au admis, ieri, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Grișa Mititelu, șeful Servicului de Protecție și Intervenție Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ). Judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru refuzul de recoltare a probelor biologice.

Pe 9 decembrie 2014, Grișa Mititelu a accidentat o adolescentă chiar pe trecerea de pietoni de lângă IPJ Vaslui, victima sa, probabil nesuferind răni majore, plecând de la locul accidentului.

Ulterior, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, anunțați telefonic de unul dinte martorii la accident, au cerut ofițerului de poliție, care rămăsese la fața locului, să se supună controlului cu etilotestul, în vederea stabilirii alcoolemiei. Grișa Mititelu a refuzat nu doar să sufle în etilotest, dar și recoltarea de probe biologice. Din câte se pare, șeful Servicului de Protecție și Intervenție Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui era la acel moment băut, acesta fiind și motivul pentru care a refuzat prelevarea de probe biologice.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz al recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe lângă întocmirea dosarului penal, s-a luat măsura reținerii permisului de conducere până la finalizarea cercetărilor, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de conducere.

Date fiind acuzațiile, șeful mascaților vasluieni și-a pierdut și funcția, fiind pus la dispoziția comandantului IPJ Vaslui până la finalizarea dosarului. Incidentul a fost tratat cu maximă discreție, poate și datorită funcției lui Grișa Mititelu, dar și a antecedentelor acestuia, evenimentul ajungând în atenția presei la mai bine de o săptămână de la producerea lui, nici până acum nu a fost găsită victima, despre care se presupune că ar fi minoră, martorii relatând că fata ar fi purtat un ghiozdan în spate.

de Marian MOCANU Magistrații vasluieni au admis, ieri, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Grișa Mititelu, șeful Servicului de Protecție și Intervenție Rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ). Judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru refuzul de recoltare a probelor biologice. Pe 9 decembrie 2014, Grișa Mititelu a accidentat o adolescentă chiar pe trecerea de pietoni de lângă IPJ Vaslui, victima sa, probabil nesuferind răni majore, plecând de la locul accidentului. Ulterior, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, anunțați telefonic de unul dinte martorii la accident, au cerut ofițerului de poliție,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: