Home » Justitie » Criminalul din Băcani rămâne în arest

Criminalul din Băcani rămâne în arest

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui de prelungire a mandatului de arestare pentru criminalul din Băcani. Chiar dacă are doar 24 de ani, fiind recidivist, și dat fiind gravitatea faptei, Viorel Ionel Rusu riscă să-și petreacă tinerețile după gratii.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Viorel Ionel Rusu, din Băcani, abia ieșit din pușcărie, unde ispășise o pedeapsă pentru furt calificat, s-a supărat pe un vecin care putea să-i fie bunic și pe care-l bănuia că l-a reclamat stăpânului unei stâne că a vrut să-i fure oile.

Cu câteva zile înainte, Rusu fusese surprins de Ion Pletea, de 60 ani, încercând să fure niște oi de la o stână de la marginea satului Șușeni, comuna Băcani, pentru ca, ulterior, proprietarul stânei să-i reproșeze acest lucru și să-l amenințe că, la următoarea încercare, îl va da pe mâna poliției. După câteva zile, întâlnindu-se cu vecinul pe care-l bănuia că l-a pârât, a pus mâna pe un par și l-a lovit cu toată puterea în cap. Văzând că bătrânul, care își pierduse cunoștiința, încă mai suflă, l-a băgat cu capul într-o adăpătoare pentru animale din apropiere, pentru a fi sigur că victima sa a murit.

Viorel Ionel Rusu a fost arestat sub acuzația de omor, și, dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă următorii 20 ani după gratii.

Ieri, judecătorii Tribunalului Vaslui au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui de prelungire a mandatului de arestare pentru criminalul din Băcani pentru încă 30 zile, timp în care urmează a fi finalizată urmărirea penală și trimiterea sa în judecată sub acuzația de omor.

de Marian MOCANU Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui de prelungire a mandatului de arestare pentru criminalul din Băcani. Chiar dacă are doar 24 de ani, fiind recidivist, și dat fiind gravitatea faptei, Viorel Ionel Rusu riscă să-și petreacă tinerețile după gratii. La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Viorel Ionel Rusu, din Băcani, abia ieșit din pușcărie, unde ispășise o pedeapsă pentru furt calificat, s-a supărat pe un vecin care putea să-i fie bunic și pe care-l bănuia că l-a reclamat stăpânului unei stâne că a vrut să-i fure oile. Cu câteva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: