Home » Invatamant » Elevii vasluieni chiulesc pe rupte

Elevii vasluieni chiulesc pe rupte

de Roxana NĂSTASĂ

Pentru unii elevi din județ se pare că participarea la ore este facultativă. Așa se face că, potrivit statisticii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în primul semestru al acestui an școlar, aceștia au adunat nu mai puțin de 689.092 de absențe nemotivate.

Elevii vasluieni au chiulit pe rupte în acest prim semestru al anului școalar, strângând un total de 689.092 de absențe nemotivate. Situația este foarte alarmantă întrucât mulți dintre elevi au ajuns să chiulească în masă, venind la școală doar în funcție de chef, de vremea de afară sau alte considerente. Mai grav e că unii dintre ei nu știu nici măcar numele unor profesori de la clasă sau ce lecții s-au mai predat la anumite discipline.

Cum era de așteptat, cei mai mari chiulangii sunt liceeeni, strângând un număr de 398.561 de absențe nemotivate pe primul semestru, liceele care dețin recordul negativ fiind „Ștefan Procopiu” Vaslui, „Ion Mincu” Vaslui și Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad. Nici cei de la gimnaziu nu s-au lăsat mai prejos adunând 239.102 de absențe, Școlile gimnaziale nr. 1 din Băcești, Voinești și Gherghești fiind pe lista neagră cu cei mai mulți chiulangii. În învățământul primar s-au înregistrat 51.429 de absențe, pe lista rușinii fiind Școala gimnazială nr. 1 Băcești și Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni.

De vină pentru numărul mare de absențe sunt, potrivit celor de la ISJ Vaslui, insuficienta preocupare a diriginților pentru problemele cu care se confruntă elevii clasei, faptul că prevenirea și combaterea absenteismului nu constituie o prioritate pentru planul operativ săptămânal al directorilor și comunicarea defectuoasă sau insuficientă a părinților cu școala și a diriginților cu elevii cu probleme.

Potrivit consilierilor școlari, elevii cu peste 30 de absențe trebuie să treacă pe la psiholog. „Pe elevii cu peste 30 de absențe trebuie să îi consiliem neapărat. Așa e regula. Noi însă, la capitolul absențe stăm foarte bine. Absenteismul nu e o problemă la noi. Anul școlar trecut, din 1.000 de elevi, doar 15 aveau peste 30 de absențe, ceea ce este foarte bine” a declarat Cristina Vîntu, consilier școlar la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Pentru unii elevi din județ se pare că participarea la ore este facultativă. Așa se face că, potrivit statisticii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în primul semestru al acestui an școlar, aceștia au adunat nu mai puțin de 689.092 de absențe nemotivate. Elevii vasluieni au chiulit pe rupte în acest prim semestru al anului școalar, strângând un total de 689.092 de absențe nemotivate. Situația este foarte alarmantă întrucât mulți dintre elevi au ajuns să chiulească în masă, venind la școală doar în funcție de chef, de vremea de afară sau alte considerente. Mai grav e că unii dintre…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: