Home » World » Washingtonul se declară pregătit de negocieri pentru reducerea arsenalelor nucleare

Washingtonul se declară pregătit de negocieri pentru reducerea arsenalelor nucleare

Statele Unite sunt pregătite să discute asupra reducerii ulterioare a arsenalelor nucleare, a anunțat joi președintele american, Barack Obama, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la ratificarea Tratatului de Neproliferare Nucleară (TNP), relatează site-ul de știri Sputnik.

„Statele Unite respectă clauzele tratatului TNP și vor să consolideze regimul de neproliferare nucleară”, a dat asigurări președintele american într-un mesaj difuzat de Casa Albă.

„Ne vom reduce stocurile de arme nucleare la cel mai jos nivel din ultimii 50 de ani în cadrul noului tratat START și în conformitate cu TNP și suntem pregătiți să discutăm noi reduceri care să garanteze atât securitatea noastră, cât și pe cea a aliaților noștri”, a adăugat Obama.

„Statele Unite acționează pentru pace și securitate în lume, fără arme nucleare. Invităm toate statele să consolideze tratatul TNP”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Potrivit lui, respectarea Tratatului de Neproliferare Nucleară este un „element esențial în eforturile internaționale” depuse de cei șase mediatori internaționali în dosarul nuclear iranian (Germania, China, Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Rusia) în vederea găsirii unei soluții diplomatice care să împiedice Iranul să obțină arma nucleară și care să garanteze caracterul pașnic al programului nuclear iranian.

„Tratatul TNP a devenit piatra de temelie a regimului de neproliferare, care consolidează pacea și securitatea internațională prin evitarea proliferării armelor nucleare”, conchide președintele american.

Sursa: mediafax.ro

Statele Unite sunt pregătite să discute asupra reducerii ulterioare a arsenalelor nucleare, a anunțat joi președintele american, Barack Obama, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la ratificarea Tratatului de Neproliferare Nucleară (TNP), relatează site-ul de știri Sputnik. "Statele Unite respectă clauzele tratatului TNP și vor să consolideze regimul de neproliferare nucleară", a dat asigurări președintele american într-un mesaj difuzat de Casa Albă. "Ne vom reduce stocurile de arme nucleare la cel mai jos nivel din ultimii 50 de ani în cadrul noului tratat START și în conformitate cu TNP și suntem pregătiți să discutăm noi reduceri care să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: