Home » Invatamant » Doliu în lumea educației vasluiene: A murit profesorul Gheorghe Ciobanu!

Doliu în lumea educației vasluiene: A murit profesorul Gheorghe Ciobanu!

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri noapte, după o lungă și strașnică luptă cu boala, profesorul de matematică Gheorghe Ciobanu a încetat din viață. Despre el și despre activitatea desfășurată atât ca profesor cât și ca inspector de matematică, toată lumea are numai cuvinte de laudă.

„Ne cunoșteam de mult timp. Era un profesor deosebit. Din păcate, după atâta suferință, atâtea operații, n-a mai rezistat cu cancerul acesta galopant. Dumnezeu să-l odihnească!” a declarat Doru Balan, actualul inspector de matematică la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

„Îmi pare rău să aud asta. Era un profesionist desăvârșit și un familist convins. Dumnezeu să-l odihenască!” a spus Narcis Aprodu, inspector școlar  adjunct la ISJ Vaslui.

Cunoscut ca un profesor exigent, dar care tot timpul își făcea meseria cu drag și cu profesionalism, Gheorghe Ciobanu este regretat în rândul elevilor.

“A fost unul dintre cei mai buni directori ai Liceului «Emil Racoviță». Atunci s-a ridicat prestigiul liceului. Era într-adevăr foarte exigent, dădea note foarte mici, însă am căutat mult în minte ceva cu care să-l pot incrimina și n-am găsit decât faptul că punea o mare de suflet în actul pedagogic. A fost un profesor deosebit, cum ar trebui să fie toți. Dumnezeu să-l odihnească!” a declarat o fostă elevă de-a sa.

Gheorghe Ciobanu s-a născut în satul Sauca, comuna Laza, în anul 1949, a fost professor de matematică la Școala generală nr. 3 din Huși, la Liceul industrial de constructii Vaslui – astăzi Grupul Școlar Industrial “Ion Mincu”, la Liceul din Codăești și, începând cu 1978, la Liceul Industrial nr. 4 din Vaslui, devenit ulterior “Emil Racoviță”. Între anii 1990-2002 a fost directorul celui din urmă liceu menționat, iar în anul 2005 a fost promovat ca inspector școlar de matematică la ISJ Vaslui, funcție pe care a ocupat-o până în anul 2007, când a devenit inspector școlar general adjunct, poziție în care a stat timp de doi ani.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri noapte, după o lungă și strașnică luptă cu boala, profesorul de matematică Gheorghe Ciobanu a încetat din viață. Despre el și despre activitatea desfășurată atât ca profesor cât și ca inspector de matematică, toată lumea are numai cuvinte de laudă. „Ne cunoșteam de mult timp. Era un profesor deosebit. Din păcate, după atâta suferință, atâtea operații, n-a mai rezistat cu cancerul acesta galopant. Dumnezeu să-l odihnească!” a declarat Doru Balan, actualul inspector de matematică la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui. „Îmi pare rău să aud asta. Era un profesionist desăvârșit și un familist convins. Dumnezeu să-l…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: