Home » National » EUROVISION 2015: Trupa Voltaj va reprezenta România la competiția de la Viena – VIDEO

EUROVISION 2015: Trupa Voltaj va reprezenta România la competiția de la Viena – VIDEO

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa „De la capăt”, câștigătoare a finalei selecției naționale Eurovision, care s-a desfășurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova, și a fost difuzată în direct la TVR.

Trupa Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) și prin televoting (50%).

Astfel, trupa Voltaj a obținut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului.

Pe poziția a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminița Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziția a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.

Juriul selecției naționale a concursului Eurovision a fost format din interpretul și compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi – Ovidiu Cernăuțeanu -, care a reprezentat România la Eurovision 2014, alături de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision în România și Republica Moldova, Anca Lupeș, specialist în management și impresariat artistic, și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă (președinte).

După ce au fost anunțate rezultatele votului publicului, Călin Goia, liderul trupei Voltaj, a declarat: „Nu știu ce va decide juriul, sper că la fel ca publicul. Până atunci, vreau să le mulțumesc tututor celor care ne-au votat, celor care cred în mesajul nostru, celor care cred că românii sunt niște oameni cinstiți care lucrează din greu, care fac sacrificii enorme și Europa trebuie să știe lucrul acesta și copiii trebuie să nu mai fie singuri, să fie lângă părinții lor”.

Acesta a mai spus că mesajul piesei a fost cheia succesului ei. „Oamenii au rezonat la mesajul nostru și ne bucurăm din suflet, ne bucurăm că în aceste câteva săptămâni am reușit să facem și mai vizibilă campania noastră, site-ul www.delacapăt.ro dă rezultate și mai bune și beneficiarii sunt acești copii minunați de care trebuie să avem grijă, pentru că, așa cum am zis, copiii sunt lumea de mâine”, a completat Călin Goia.

De asemenea, după ce trupa Voltaj a fost anunțată câștigătoarea ediției de anul acesta a Eurovision România, Călin Goia a spus că este convins că juriul și publicul au votat cu sufletul.

„Cred că mesajul nostru se va face cunoscut în Europa”, a spus Călin Goia, pe scena Eurovision, mulțumind întregii echipe care a făcut posibilă realizarea acestei melodii, dar și fanilor care au susținut formația în acest demers.

În urma preselecției, în finala națională Eurovision au concurat: Voltaj – „De la capăt”, Băieții – „Dragoste în lanțuri”, Tudor Turcu – „Save Us”, Aurelian Temișan feat. Alexa – „Chica latina”, Rodica Aculova – „My Light”, Blue Noise – „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton – „Still Alive”, Lara Lee – „Superman”, Super Trooper – „Secret Place”, Luminița Anghel – „A Million Stars”, Cristina Vasiu – „Nowhere”, CEJ – „We Were In Love”.

După ce participanții la finala națională Eurovision România și-au prezentat piesele cu care și-au dorit să ajungă la finala de la Viena, Ruslana, câștigătoarea ediției din 2004 a Eurovision, a susținut un recital plin de energie. Din show-ul pe care artista l-a susținut nu a lipsit melodia „Wild Dances”, cea care i-a adus trofeul Eurovision, cu un total de 280 de puncte, un record la vremea respectivă. Piesa „Wild Dances” a dominat clasamentele muzicale europene timp de 97 de săptămâni, staționând pe prima poziție în Belgia timp de 10 săptămâni consecutive. Albumul cu același titlu a fost vândut în peste 25 de țări și a câștigat cinci discuri de platină în Ucraina.

„România, sunteți o țară minunată, cu oameni frumoși și cu muzică deosebită. Trebuie să câștigați”, a spus Ruslana, în limba română, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

De asemenea, Ruslana a spus că i-a plăcut în România și să cânte la Eurovision și a încheiat cu piesa „Euphoria”, prin care a transmis un mesaj de pace, după ce a vorbit despre țara sa natală, Ucraina, care este măcinată în prezent de conflicte armate. Prezentatorii concursului au precizat că acest moment nu a fost unul regizat.

Considerată una dintre cele mai celebre femei ale Ucrainei, Ruslana a fost una dintre figurile proeminente ale manifestărilor pro-europene cunoscute ca „Euromaidan”.

Alina Șerban de la TVR Craiova și Andrei Boroșovici de la TVR Timișoara au fost gazdele finalei naționale Eurovision 2015. Alături de ei, Ioana Voicu și Florina Ghenescu i-au însoțit pe artiștii participanți în culise și în Camera Verde.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=M-FqEzaRnAo&w=560&h=315]

Sursa: mediafax.ro

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa "De la capăt", câștigătoare a finalei selecției naționale Eurovision, care s-a desfășurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova, și a fost difuzată în direct la TVR. Trupa Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) și prin televoting (50%). Astfel, trupa Voltaj a obținut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului. Pe poziția a doua, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: