Home » Justitie » Zeci de florari amendați

Zeci de florari amendați

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii specializați în combaterea faptelor de natură economico-financiară au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni desfășurate în ziua de sâmbătă pentru verificarea modului în care sunt comercializate florile și plantele decorative.

Sâmbătă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat, în cadrul acțiunilor desfășurate în piețele din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, 52 de agenți economici.

A fost vizat modul în care sunt comercializate florile, existența documentelor de proveniență și a documentelor de vânzare. În funcție de neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiunile legale, respectiv sancțiuni contravenționale și ridicarea mărfurilor ilicite în vederea confiscării.

Ca urmare a verificărilor efectuate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.500 de lei pentru încălcări ale legislației privind activitățile comerciale. De asemenea, au fost confiscate flori și plante naturale, în valoare de 3.275  lei.

Agenții economici trebuie să cunoască faptul că documentele de proveniență însoțesc mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, borderoul de achiziție, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii specializați în combaterea faptelor de natură economico-financiară au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni desfășurate în ziua de sâmbătă pentru verificarea modului în care sunt comercializate florile și plantele decorative. Sâmbătă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat, în cadrul acțiunilor desfășurate în piețele din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, 52 de agenți economici. A fost vizat modul în care sunt comercializate florile, existența documentelor de proveniență și a documentelor de vânzare. În funcție de neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiunile legale, respectiv sancțiuni contravenționale și ridicarea mărfurilor ilicite în vederea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: