Home » Social » Incendiu la o casă din zona Bariera Perieni Bârlad

Incendiu la o casă din zona Bariera Perieni Bârlad

de Roxana NĂSTASĂ

 Joi după-amiază, pomperii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din zona Bariera Perieni, municipiul Bârlad. O priză defectă a luat foc fiind deteriorat cablul de alimentare al frigiderului și planșeul încăperii.

Pentru localizarea și  lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Bârlad, cu două autospeciale de stingere.  În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta la un aparat electrocasnic din bucătărie, cu degajare de fum prin acoperișul locuinței. Pentru lichidarea acestuia a fost necesară folosirea unui mijloc de primă intervenție, respectiv a unui stingător cu pulbere.  Flăcările au distrus cablul de alimentare al frigiderului și au deteriorat suprafețe de circa opt metri pătrați  din planșeu respectiv pereții bucătăriei” a declarat Petru Iftene, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost efectul termic de la un conductor electric cu izolația deteriorată.

Reguli de respectat în bucătărie pentru evitarea incendiilor

Pentru evitarea unor asemenea evenimente, pompierii recomandă populației să respecte o serie de reguli și măsuri de prevenire specifice spațiilor de preparare a hranei. Așadar, mențineți permanent curățenia și ordinea, (de exemplu se curăță petele/scurgerile de grăsimi/ulei de pe aparatele de gătit) și păstrarea cârpelor de lucru departe de sursele de aprindere. Aparatele electrocasnice de tipul cafetierelor, fripteuzelor, cuptoarelor cu microunde și alte similare se utilizează conform instrucțiunilor producătorilor și se deconectează întotdeauna de la priză, atunci când nu sunt folosite. Totodată, se interzice folosirea mijloacelor și dispozitivelor termice de preparare a hranei, cu defecțiuni, improvizații ori fără supraveghearea și respectarea instrucțiunilor specifice de apărare împotriva incendiilor, lăsarea produselor alimentare/culinare, precum și ulei/grăsime, alcool, care prezință pericol de incendiu, în apropierea sau pe sursele de aprindere și lăsarea nusupravegheată a mijloacelor și a dispozitivelor termice de preparare a hranei.

Pentru asigurarea intervenției în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături de incendiu.

de Roxana NĂSTASĂ  Joi după-amiază, pomperii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din zona Bariera Perieni, municipiul Bârlad. O priză defectă a luat foc fiind deteriorat cablul de alimentare al frigiderului și planșeul încăperii. “Pentru localizarea și  lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Bârlad, cu două autospeciale de stingere.  În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta la un aparat electrocasnic din bucătărie, cu degajare de fum prin acoperișul locuinței. Pentru lichidarea acestuia a fost necesară folosirea unui mijloc de primă intervenție, respectiv a unui stingător cu pulbere.  Flăcările…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: