Home » Justitie » Șoferii de microbuze, la control!

Șoferii de microbuze, la control!

de Roxana NĂSTASĂ

Mai mulți șoferi de microbuze din județ au fost opriți de polițiști în urma unei acțiuni de control, mulți dintre ei fiind sancționați pentru nerespectarea legii în cazul activităților de transport persoane.

Joi, la nivelul județului Vaslui a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților de transport persoane desfășurate în alte condiții decât cele legale. Controalele desfășurate au fost pe traseele Vaslui – Ivănești – Gârceni, Vaslui – Solești – Codăești, Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni, Bârlad – Puiești, Bârlad – Băcani și Huși – Stănilești – Lunca Banului.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști locali și specialiști din cadrul Registrului Auto Român.
„Au fost depistați mai mulți conducători auto care efectuau în mod ilegal transport persoane, față de care au fost luate măsuri de sancționare contravențională. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale în baza prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cinci pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și șapte în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr.66/2009. De asemenea, polițiștii au reținut trei permise de conducere (pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu defecțiuni tehnice și pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor si dispozițiilor polițistului rutier aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu) și au ridicat șapte certificate de înmatriculare”, a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.
Polițiștii vor desfășura în continuare activități pentru respectarea prevederilor legale privind activitatea de transport persoane în zona de competență, printr-o prezență permanentă în locurile unde se oferă astfel de servicii, luând măsuri legale în orice situație în care se încalcă legea.

de Roxana NĂSTASĂ Mai mulți șoferi de microbuze din județ au fost opriți de polițiști în urma unei acțiuni de control, mulți dintre ei fiind sancționați pentru nerespectarea legii în cazul activităților de transport persoane. Joi, la nivelul județului Vaslui a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților de transport persoane desfășurate în alte condiții decât cele legale. Controalele desfășurate au fost pe traseele Vaslui – Ivănești – Gârceni, Vaslui – Solești – Codăești, Vaslui – Ștefan cel Mare – Zăpodeni, Bârlad – Puiești, Bârlad – Băcani și Huși – Stănilești – Lunca Banului. La acțiune au participat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Aplicati legea corect si nu-i mai lasati sa inghesuie in microbuze calatori peste numarul de locuri.Ridicati-le licentele.

  2. aha…ati vrut voi greva ca nu se respecta legea transportului de persoane…..in contrapartida se poate arata ca si voi,transportatorii nu respectati legea,fraierilor.
    cate locuri aveti in microbus tot atatea calatori sa fie,nu cum ii baga soferii ca biscuitii in pachet,etc,etc….cand te mananca te scarpini…

%d blogeri au apreciat: