Home » Administratie » Specialist în faliment – Leafă de lux

Specialist în faliment – Leafă de lux

de Simona MIHĂILĂ

Pentru meritul de a „administra” o unitate falimentară, Eduard Angheluță, membru PSD și directorul RAGCL Bârlad, ridică lunar un salariu de 35 de milioane de lei vechi. Și asta în condițiile în care singurele venituri ale regiei se ridică la cel mult 160 de milioane de lei vechi, proveniți din chirii. Pentru activitatea istovitoare pe care o presupune încasarea acestor bani, Angheluță are, în afară de leafa amețitoare, și patru subordonați, plătiți, evident, din aceleași încasări.

RAGCL Bârlad este, de multă vreme, o unitate moartă, iar cel care se încăpățânează să nu-i declare încă decesul este mecanismul legilor strâmbe și lipsite de sens care au adus țara pe făraș. Singurul motiv pentru care RAGCL este conectată, în momentul de față, la acest aparat este acela de a furniza salarii. Grase și frumoase, după cum vom vedea, în totală neconcordanță cu veniturile pe care le produce și împotriva oricărei urme de decență în administrarea banului public.
Pentru cine nu-și mai amintește, RAGCL (al cărei acționar unic este Consiliul Local) este Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă, cea care asigura serviciile de alimentare cu apă, de canalizare și salubritate din Bârlad, până când acestea să fie preluate de alte firme. După ce a rămas fără activitățile care îi aduceau cele mai importante venituri, regia a intrat în cădere liberă, așa încât în toamna anului trecut, Consiliul Local a aprobat declanșarea procedurii de insolvență.
Altfel spus, regia locală este cu ambele picioare în groapă, dar acest lucru nu a reprezentat un lucru demn de luat în serios pentru consilierii locali (majoritatea membri PSD) care i-au făcut lui Eduard Angheluță, directorul RAGCL și colegul lor de partid, un salariu care ar face invidios pe oricine își rupe șalele muncind pe mult mai puțin de atât: 3.500 de lei, adică 35 de milioane de lei vechi, brut, pe lună.
Leafa i-a fost aprobată luna trecută, după criterii care nu pot avea legătură nici cu logica cea mai elementară și cu atât mai puțin cu bunul-simț, căci singura activitate a RAGCL în momentul de față este, după cum chiar directorul Angheluță recunoaște, aceea de a strânge chiriile pe cele 160 de locuințe care nu au fost cumpărate, încă, de către chiriași.
În total, în fiecare lună, din chiriile respective se strâng cel mult 16 mii de lei (160 de milioane de lei vechi), după cum arată evidențele contabile ale regiei. Pentru truda istovitoare de a aduna acești bani, Angheluță este răsplătit regește. Sa nu uitam să precizăm că tot pentru această activitate complicată, în subordinea sa se află încă patru salariați, platiți, evident, din aceleași încasări.
Cu ce altceva se mai chinuie Angheluță la cârma regiei, nici el nu a putut să spună concret: „Pai, mai avem de recuperat creanțe, dar … nu prea vad cum, că multe s-au prescris, iar în rest … tot așa, cu datoriile”.

Angheluță: „Nu e mult. E puțin”

Eduard Angheluță nu vede nimic aberant în această situație în care aproape 22% din încasările unei unități care, pe lângă faptul că nu-i aparține, mai și este plină de datorii, intră în propriul său buzunar. Ba se miră că nu primește și sporuri: „Ehee, aveam salariu mai mare înainte. Acum nu i-au spor de vechime, nu iau spor de nimic. Și ăsta e salariul brut, ca în mână vine mai puțin”.
„Înainte”, adică anterior declanșării procedurii de insolvență a regiei, când Angheluță s-a aflat tot la cârma unității. Aflăm așadar că, în timpul cât conducea RAGCL vertiginos spre faliment, valorosul manager ducea acasă o leafă și mai mare. Și chiar dacă situația dezastruoasă datează dinainte de a prelua el șefia regiei (2008), nici acest lucru nu a fost un impediment pentru consilierii locali ai Bârladului de a-i plăti pesedistului Eduard Angheluță – în vreme de criză finanaciară – un salariu amețitor.
RAGCL a intrat în insolvență având o datorie de 33 de milioane de lei către diverși: AVAS, EoN, Apele Române etc. În același timp, are de recuperat creanțe de aproximativ 16,5 milioane de lei, din care, o bună parte, sunt prescrise.

de Simona MIHĂILĂ Pentru meritul de a „administra” o unitate falimentară, Eduard Angheluță, membru PSD și directorul RAGCL Bârlad, ridică lunar un salariu de 35 de milioane de lei vechi. Și asta în condițiile în care singurele venituri ale regiei se ridică la cel mult 160 de milioane de lei vechi, proveniți din chirii. Pentru activitatea istovitoare pe care o presupune încasarea acestor bani, Angheluță are, în afară de leafa amețitoare, și patru subordonați, plătiți, evident, din aceleași încasări. RAGCL Bârlad este, de multă vreme, o unitate moartă, iar cel care se încăpățânează să nu-i declare încă decesul este mecanismul…

Review Overview

User Rating: 4 ( 1 votes)

About Simona Vasile

31 comments

  1. Cotizant si membru PSD – recomandarea d.lui Angheluta.Firma lui s-a ocupat cu pietruirea unor strazi ca in evul mediu.O capusa a bugetului local.A fost in anturajul primarului condamnat.

    • Nimeni din Barlad

      Daca o firma este in faliment sau insolventa de unde are bani sa plateasca un lichidator? Inseamna ca aceasta firma este pe profit si isi permite sa plateasca un parazit care se intituleaza judecator sindic sau cum isi spune el. Poate nu este in insolventa firma . Din ce spune legea, insolventa poate fi si cu reorganizare asta inseamna ca sunt prea multi care mananca degeaba pe acolo inclusiv DL. Angheluta care vorbim acum.

      • e si asta cu insolventul, dar uitta-te cum pleaca porcul asta cu banii oamenilor. asta e consiliul local. pentru asta ne cheama sa iesim la vot. sa se vada in functii si sa fure banii oamenilor

  2. Primarul condamnat a plecat. El de ce mai este? Pentru ca este in anturajul PSD-ului, nu in anturajul unui singur om

  3. fura tot astia ma. TOT. nici cand ai firma ta proprie si muncesti pana cazi jos nu poti sa pleci acasa cu 35 de milioane.

    • asa este…am avut un pfa si a trebuit sa renunt pt ca nu mai faceam fata cheltuielilor si taxelor imi luau cas de doua ori …ca pensionar si ca vinzator

  4. ce firma falimentara privata si-ar plati directorul cu asemenea suma? numai la stat e posibila hotia asta. sa-i ia dracu pe toti ca nu-i mai satura dracul

  5. Un om de nimic acest domn Angheluta, care face lucrari si nu plateste oamenii.

  6. un parazit

  7. Nu mai scapam de hoti au furt si inainte si acum mai mult. Sa le fie rusine.

  8. Porcul asta numai de falimentat firme s-a tinut. in 89 era sef de
    lot,santierul 5,ce-i lipsea ?

  9. pe asta si pe toti care au permis de ce nu ii ia dna-ul? niste plosnite ordinare

  10. baa, nu se poate asa ceva! adica godacul asta isi baga in buzunar chiriile barladenilor? pentru asta platesc amaratii aia chirie pe locuinte? ca sa-si bage angheluta banii in buzunar si sa plece acasa? adica in loc sa se repare niste tevi , sa se faca un acoperis la blocul cfr cu banii pe chirie, consiliul local ii face cadou unui membru psd? fratilor!! unde traim?

    • intrebati-l pe Solomon care a intrat in cirdasie cu unul ca Angheluta pt a fi sponsorizat el cu partidul lui

  11. mars la capra podului, angheluta! e mai onorabil sa cersesti dect sa furi porc imputit ce esti

    • da de ce ccrezi ca-l intereseaza sa fie onorabil? unul care s-a invartit toata viata, de pe vremea lui ceausescu, in afaceri murdare, invarteli si potlogarii nu-l intereseaza pe ce cale obtine banii

  12. si ce moaca de gagauta are… de fapt, astia au dus tara la sapa de lemn, nu geniile

    • buna asta

      • e buna, dar dureroasa. geniile invata in scolile noastre si iau calea strainatatii. ramanem cu loazele, cu scursurile acestea care traiesc precum parazitii pe spatele oamenilor necajiti

  13. n-am inteles legatura dintre ghiarele simonei mihaila si subiectul absolut justificat al acestui material. decat daca ghiarele cu pricina produc sensibilitati in anumite zone politice, si mai cu seama in zona abjecta a comportamentului uman

  14. sa mai vina in campanie psd barlad in frunte cu solomon (sau pe cine or mai impinge la inaintare) sa ne ceara sa le votam candidatii. ce-or sa mai spuna de datat asta? iar or sa organizeze spectacole in fata primariei, or sa ne prezinte reviste colorate cu panselutele si muscate si vreo trei pompe prin oras?

  15. va rugam, domnilor de la PSD, in campanie sa nu va prindem ca ne bagati sub nas strazile asfaltate din deal, sau cine stie ce lucrare de anvergura ca nu va apartine. sunt bani europeni iar daca ati atras fonduri, ni se cuveneau, ne erati datori, nu sunt realizarile voastre. v-am fi aplaudat si pentru astea, la scena deschisa, daca prin dos, constantinescu nu ar fi furat din banul public, voi nu v-ati fi banat prin toate ca-urile pentru bani publici, nu v-ati fi pus oameni in fucntii de genul acestui eduard angheluta. sa va fie rusine. auzi – salariu de 800 de euro pentru ca ni se face favoarea de a aduna chiriile de la oamenii saraci. mare rusine

    • …si cine stie citi din banii europeni au intrat in buzunarul lui Constantinescu si al lui Udrea….

  16. ati distrus tara, politicieni de nimic. nulitati, analfabeti, imorali

  17. dna scrie pe el

  18. si nu numai pe el. si pe bobeica. ca ala are peste 5.000 de lei salariu. intrati si peste el

%d blogeri au apreciat: