Home » Social » Weekendul sinucigașilor

Weekendul sinucigașilor

de Marian MOCANU

Începutul primăverii a fost marcat de două cazuri de sinucidere. Un adolescent de 15 ani și-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un copac din grădina casei, iar un bătrîn suferind de o boală cronică gravă s-a aruncat de la etajul al doilea al unui bloc de locuințe din Vaslui. Alte două cazuri, în care se bănuiește că este vorba tot de sinucidere, s-au petrecut la Iași, unde doi bărbați s-au aruncat, la câteva ore distanță, sub roțile trenului. Luna martie este a doua perioadă din an, după cea a sărbătorilor de iarnă, cu cele mai multe sinucideri, făcute de obicei pe plan emoțional.

Vineri noapte, după o discuție în contradictoriu cu mama sa, care a încercat să-i dea sfaturi pe tema conduitei în societate, despre comportamentul pe care un tânăr de vârsta lui ar trebui să-l adopte, vestimentația sa, ori cu privire la anturaj, un adolescent de doar 15 ani, din satul Țuțcani, comuna Mălușteni, și-a pus capăt zilelor. În toiul nopții, acesta s-a spânzurat de un copac din curtea din spatele casei, fiind găsit la primele ore ale dimineții chiar de mama sa, cu care se certase în seara anterioară.

Sosiți la fața locului, în urma apelului la numărul de urgență 112 făcut de mama băiatului, ambulanțierii nu au putut decât să constate decesul, adolescentul fiind decedat de câteva ore. Băiatul nu lăsase niciun bilet de adio, polițiștii care au început o anchetă în acest caz găsind în telefonul mobil a tânărului o ciornă de mesaj, în care acesta spunea că nu mai are niciun motiv să trăiască, mesajul respectiv nefiind însă expediat.

Cu o lună în urmă, ambulanțierii au mai fost solicitațila aceeași adresă, tot pentru tânărul în vârstă de 15 ani, care prezenta mai multe tăieturi la nivelul brațelor, tăieturi pe care se pare că și le-a făcut singur, bănuindu-se că a fost o primă tentativă de suicid. Ca și de această dată, apelul la 112 a fost făcut tot de mama băziatului, când l-a găsit într-o baltă de sânge. Dat fiind faptul că, atunci, băiatul a negat că ar fi vrut să se omoare, declarând că a fost un accident, nimeni nu s-a gândit c-ar putea fi vorrba de o problemă psihică, iar adolescentul ar avea nevoie de consiliere psihiatrică. La mai puțin de o lună, tânărul a recidivat în tentativa sa de sinucidere, de această dată cu succes.

Bătrân bolnav incurabil, a încercat să se sinucidă

La doar câteva ore după descoperirea sinuciderii adolescentului din Mălușteni, care s-a sinucis prin spânzurare, un vasluian a încercat să-și încheie socotelile aruncându-se de la balconul locuinței sale, aflată la etajul al doilea al unui bloc de pe strada Decebal.

Tentativa sa de sinucidere a fost văzută de o trecătoare, care a anunțat imediat evenimentul la numărul de urgență 112. La rîndul lor, vecinii de la parter au auzit bufnitura provocată de căderea bărbatului și au anunțat imediat membrii familiei.

Nici în acest caz nu a fost lăsat vreun bilet care să explice gestul bătrânului, însă, comnform declarației membrilor familiei, bărbatul suferea de mai multă vreme de o boală incurabilă și, fie suferința, fie dorința de a nu  mai fi o povară pentru familia sa, l-a făcut să apeleze la acest gest extrem și să încerce să se sinucidă atruncându-se de la balconul locuinței. Sosiți la fața locului, paramedicii vasluieni au găsit bărbatul în viață, avînd mai multe traumatisme și fracturi datorate căderii de la înălțime, astfel că au luat decizia transportării persoanei în cauză la un spital din Iași.

Medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supravețuire a bătrânului, cu atât mai mult cu cât acesta suferă de o boală cronică gravă, în ultimul stagiu.

de Marian MOCANU Începutul primăverii a fost marcat de două cazuri de sinucidere. Un adolescent de 15 ani și-a pus capăt zilelor spânzurându-se de un copac din grădina casei, iar un bătrîn suferind de o boală cronică gravă s-a aruncat de la etajul al doilea al unui bloc de locuințe din Vaslui. Alte două cazuri, în care se bănuiește că este vorba tot de sinucidere, s-au petrecut la Iași, unde doi bărbați s-au aruncat, la câteva ore distanță, sub roțile trenului. Luna martie este a doua perioadă din an, după cea a sărbătorilor de iarnă, cu cele mai multe sinucideri,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: