Home » Social » Bârladul sub lupă! – „Supliment cultural” bârlădean!

Bârladul sub lupă! – „Supliment cultural” bârlădean!

de Răzvan CĂLIN

Anul 2015, luna lui martie, Bârlad, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”. Nu, în cele ce urmează nu e vorba despre cine știe ce activitate culturala ce s-ar desfășura sub auspiciile binecunoscutei institituții bârlădene. Din păcate, vom vorbi (foarte pe scurt, că nu merită prea mult) despre o emanație a „vulgului poporal” în manifestarea sa cea mai pură.

Lansăm, așadar, o întrebare „complexă” (și, evident, retorică): Ce legătură ați putea găsi între Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad și două pubele de gunoi? Răspunsul nu l-am fi aflat nici noi dacă nu ne-ar fi izbit o imagine cât se poate de grăitoare.

pula-1Cineva, cu un simț al vulgului extrem de dezvoltat, s-a gândit ca ar fi mai bine dacă una dintre pubelele de gunoi – exact cea amplasată chiar in fața intrării principale în biblioteca municipală – ar fi inscripționată cu un cuvânt de profundă emanație culturală. În consecință, pe respectiva pubelă de culoare galbenă a inscripționat cuvântul care definește organul ce reprezintă pentru el suma rezolvării tuturor problemelor.

Iar șarada șugubățului (rămas încă anonim) nu s-a oprit aici, căci la doar câțiva zeci de metri mai la vale de bibliotecă, și-a finalizat „eseul” mâzgălind pe următoarea pubela de gunoi cuvântul care descrie cel mai sugestiv eterna parteneră a „organului” de mai sus.

Nu știm dacă autorul acestui scurt și elocvent „eseu” a fost inspirat de vecinătatea instituției de cultură mai sus amintite și nici n-am încercat să deslușim ce mesaj ascunde. Cert este că „suplimentul cultural” în cauză tronează bine mersi de câteva luni bune pe pubelele cu pricina, fără ca edilii să dea semne că ar fi observat tărășenia și să încerce, în consecință, să remedieze problema!

de Răzvan CĂLIN Anul 2015, luna lui martie, Bârlad, Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”. Nu, în cele ce urmează nu e vorba despre cine știe ce activitate culturala ce s-ar desfășura sub auspiciile binecunoscutei institituții bârlădene. Din păcate, vom vorbi (foarte pe scurt, că nu merită prea mult) despre o emanație a „vulgului poporal” în manifestarea sa cea mai pură. Lansăm, așadar, o întrebare „complexă” (și, evident, retorică): Ce legătură ați putea găsi între Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad și două pubele de gunoi? Răspunsul nu l-am fi aflat nici noi dacă nu ne-ar fi izbit o imagine cât…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: